Iltakonsertti 4.8.2018 Sari Kaasinen, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian

”Nyt on aika mein iloita” -illalliskonsertti Punkaharjun kansallismaisemassa la 4.8.2018.

 

 

Sibelius ja kansanmusiikki kohtaavat uniikilla tavalla, kun Sari Kaasinen, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian esittävät Sibeliuksen harvoin esitetyn Karelia- musiikin Hotelli Punkaharjun illalliskonsertissa 4.8.2018.

****

Klo: 19:00 4rkl illallinen 53€/hlö, viinipaketti 38€/hlö

Klo: 21:30 Iltakonsertti, liput 20€/hlö

  ***
Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezian ovat tavoittaneet Sibelius- konserteillaan satoja tuhansia Suomessa ja ulkomailla. Viime vuonna Makkonen ja Azezian konsertoivat mm. Yhdysvalloissa, Unkarissa, Itävallassa, Romaniassa, Meksikossa ja Ruotsissa. Tänä vuonna taiteilijat konsertoivat kotimaan lisäksi mm. Turkissa ja Yhdysvalloissa.
***
Sari Kaasinen jatkaa runonlauluperinnettä tässä päivässä. Hänen musiikissaan soi ikiaikainen poljento, ja laulujen teksteissä pilkahtaa kalevamitta ja sointi. Kaasinen tutki musiikin tohtorin tutkinnossaan (Sibelius-Akatemia 2009)- voiko tämän päivän ihminen laulaa kuten ikiaikainen sisarensa – hetkessä ja hetkestä – jossa sanat ja sävelet syntyvät hetken voimasta ja tunteen läikähdyksestä: ” Jokaisessa meissä asuu vielä runonlaulaja. Sukupolvia ei ole montaakaan välissä siihen aikaan, jolloin omasta sielusta syntynyt musiikki ja laulut olivat ainoa keino puhdistautua, rauhoittaa itkuisa lapsi tai laulaa ilmi ikävänsä omille maille. Taidon hersyttäminen ja syvältä sielusta esiin tuominen vain vaatii kuuntelua ja oman kalevalaisen maailman avaaamista.”