Sienineuvojakoulutus 21.-25.8.2018

Paljon kysytty sienineuvojakoulutus on vihdoin täällä! Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada sienineuvojan pätevyys.

Sienineuvojakoulutus sopii mainiosti luonnontuotealan-, matkailu- ja ravintola-alan yrittäjille ja toimijoille, sienten poimijoille ja kelle vaan, joka haluaa syventää tietojaan ruokasienistä, niiden poimintatekniikasta, käsittelystä, säilönnästä ja myynnistä sekä haluaa oppia tuntemaan vaarallisimmat myrkkysienet. Kurssin hyväksytysti suorittaneista opiskelijoista tulee sienineuvojia, jotka voivat mm. kouluttaa sienenpoimijoita.

 

 

 

Tervetuloa sienineuvojan peruskurssille luonnon keskelle Hotelli Punkaharjun upeisiin kansallismaisemiin! Kurssilla opettavat Lasse Kosonen ja Jarkko Korhonen, molemmat keruutuotetarkastajia, biologeja ja sienikirjailijoita.

Sienineuvojakoulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, jossa osa opiskelusta suoritetaan ennakkoon etäopiskeluna. Lähiopetusjakson järjestämme 21.- 25.8.2018 (5 päivää) Hotelli Punkaharjussa ja lähimetsissä. Sienineuvojakoulutuksessa opit tunnistamaan Eviran suosittelemat ruokasienet, niiden näköislajit sekä vaarallisimmat myrkkysienet. Opit ruokasienten poiminta- ja perkaustekniikan, laatuluokittelun, esikäsittelyn, yleisimmät säilöntämenetelmät ja saat tietoa sienten kaupallisesta hyödyntämisestä ja sienikauppaan liittyvistä säädöksistä.

Kurssin hyväksytysti suoritettuasi saat sienineuvojan tutkinnon. Tutkinnosta on hyötyä esimerkiksi luonnontuotealan, luontomatkailun tai ravintola-alan yrittäjille, sienenpoimijoille ja kelle vaan sienten poiminnasta ja sen koulutuksesta kiinnostuneille.

Kurssin hinta majoituksella 480€/hlö, majoitus metsähuoneissa Pihlajaveden rannalla, hintaan sisältyy aamiaiset, iltasauna.

Ilman majoitusta 250€/hlö

Kurssin hintaan kuuluu 4x lounas Museoravintola Nilassa sekä iltapäiväkahvit, illallinen on omakustanteinen.

Kurssia varten sinun on hankittava tai lainattava kirjastosta oppikirja SIENIMETSÄSTÄ MARKKINOILLE (von Bonsdorff, T., Hopsu-Neuvonen, A., Huhtinen, S., Korhonen, J., Kosonen, L., Moisio, S. ja Palmén, J., Opetushallitus, 2013). Kirjan voi hankkia hyvin varustelluista kirjakaupoista tai tilaamalla verkkokaupasta (esim. booky.fi, cdon.com, adlibris.com) ja sen hinta on kaupasta riippuen runsas 40 euroa. Kirja on paitsi oppikirja kurssilla, myös käsikirja, jossa on tiivistettynä koko kurssin sisältö. Kurssille ilmoittautuneille lähetetään etä- ja ennakkotehtävät verkossa sekä perustetaan suljettu Facebook-ryhmä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!