17.-21.5.2021 Luonnonyrttineuvojakoulutus

***

Vuoden 2021 uutuutena Hotelli Punkaharju järjestää luonnonyrttineuvojakoulutuksen. Koulutus sopii mainiosti sinulle, joka haluat oppia tai syventää tietojasi syötävistä tai rohdoksina käytettävistä luonnonkasveista, niiden poimintatekniikasta, käsittelystä, säilönnästä, ruuanvalmistuksesta ja myynnistä.

Tärkeänä osana kurssia opetellaan vaaralliset ja tappavan myrkylliset luonnonkasvit sekä syötävien luonnonkasvien näköislajit. Kurssin opettajina toimivat keruutuotetarkastaja Jarkko Korhonen, keittiömestari ja biologi Päivi Lehtonen sekä villiyrttien käyttöön ja niiden perinnekäytön historiaan erikoistunut asiantuntija Marjaana Lahtua.

Kurssin hyväksytysti suoritettuasi olet luonnonyrttineuvoja, josta todistuksena saat luonnonyrttineuvojakortin, jolloin olet oikeutettu järjestämään luonnonyrttien poimijakoulutuksia. Erityisen hyvin kurssi sopii elintarvikealalla työskenteleville, esimerkiksi ravintoloitsijoille, keittiömestareille ja pitopalveluyrittäjille, jotka haluavat käyttää vastuullisesti Suomen luonnon tarjoamia syötäviä kasveja tuotteissaan ja annoksissaan. Kurssi sopii myös heille, jotka haluavat kouluttaa luonnonyrttipoimijoita tai esimerkiksi järjestää ja opastaa villiyrttiretkiä.

Kurssi koostuu itsenäisestä opiskelusta, ennakkotehtävien tekemisestä ennen kurssia sekä lähiopetusjaksosta Hotelli Punkaharjussa ja sen ympäristössä käytännön harjoituksia tehden. Kurssista puolet vietetään maastossa, puolet teorian parissa. Kurssin oppikirjana on Simo Moision (2016) Luonnonyrttiopas, jonka hankinta on välttämätöntä kurssin osallistujille. Kirja ei kuulu kurssin hintaan.

Kurssin hinta on majoituksen kanssa 760€/hlö, sisältäen majoituksen jaetussa Hotelli Punkaharjun metsähuoneessa 16.-21.5, aamiaiset hotellin päärakennuksessa, lounaat Museoravintola Nilassa, opetuspäivän jälkeiset löylyt Hotelli Punkaharjun rantasaunassa, iltaruokailut su-ke, upean yrttipainotteisen illallisen torstaina sekä todistuksen luonnonyrttineuvojakoulutuksesta.

Hinta ilman majoitusta 350€/hlö, sisältäen lounaat Museoravintola Nilassa sekä todistuksen luonnonyrttineuvojakoulutuksesta.

Varmista paikkasi ja tee varaus kysytylle luonnonyrttineuvojakoulutukselle.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Varauksiin ja peruutuksiin sovellamme Hotelli Punkaharjun teema- ja tapahtumapakettien erityisehtoja.

***
Osallistuessasi myös kevään sieni- ja villiyrttiviikonloppuun 22.-23.5, tarjoamme perjantai-lauantai yön majoituksesta -15% alennuksen normaalista huonehinnasta.

***

Varaukset ja tiedustelut
p. 015 511 311