17.-21.5.2021 Luonnonyrttineuvojakoulutus

***

Vuoden 2021 uutuutena Hotelli Punkaharju järjestää luonnonyrttineuvojakoulutuksen. Koulutus sopii mainiosti sinulle, joka haluat oppia tai syventää tietojasi syötävistä tai rohdoksina käytettävistä luonnonkasveista, niiden poimintatekniikasta, käsittelystä, säilönnästä, ruuanvalmistuksesta ja myynnistä.

Tärkeänä osana kurssia opetellaan vaaralliset ja tappavan myrkylliset luonnonkasvit sekä syötävien luonnonkasvien näköislajit. Kurssin opettajina toimivat keruutuotetarkastaja Jarkko Korhonen, keittiömestari ja biologi Päivi Lehtonen sekä villiyrttien käyttöön ja niiden perinnekäytön historiaan erikoistunut asiantuntija Marjaana Lahtua.

Hotelli Punkaharjun yrttineuvojakoulutus on oppisisällöltään perinteinen yrttineuvojakurssi, jonka hyväksytysti suoritettuasi saat hyvät eväät yrttien kaupalliseen poimimiseen ja kurssien pitämiseen. Erityisen hyvin kurssi sopii elintarvikealalla työskenteleville, esimerkiksi ravintoloitsijoille, keittiömestareille ja pitopalveluyrittäjille, jotka haluavat käyttää vastuullisesti Suomen luonnon tarjoamia syötäviä kasveja tuotteissaan ja annoksissaan. Kurssi sopii myös heille, jotka haluavat järjestää ja opastaa villiyrttiretkiä. Koska Opetushallitus ja alan toimijat ovat halunneet luopua luonnonyrttineuvoja-nimikkeen käytöstä, emme sellaista voi enää virallisesti myöntää, mutta kurssit ovat samansisältöisiä kuin neuvojakurssit aiemminkin, ja antavat kurssilaisille hyvät valmiudet yrttien/sienten kaupalliseen poimimiseen ja poimijakursseja vastaavien kurssien suunnitteluun ja pitämiseen.

Kurssi koostuu itsenäisestä opiskelusta, ennakkotehtävien tekemisestä ennen kurssia sekä lähiopetusjaksosta Hotelli Punkaharjussa ja sen ympäristössä käytännön harjoituksia tehden. Kurssista puolet vietetään maastossa, puolet teorian parissa. Kurssin oppikirjana on Simo Moision (2016) Luonnonyrttiopas, jonka hankinta on välttämätöntä kurssin osallistujille. Kirja ei kuulu kurssin hintaan.

Kurssin hinta on majoituksen kanssa 760€/hlö, sisältäen majoituksen jaetussa Hotelli Punkaharjun metsähuoneessa 16.-21.5, aamiaiset hotellin päärakennuksessa, lounaat Museoravintola Nilassa, opetuspäivän jälkeiset löylyt Hotelli Punkaharjun rantasaunassa, iltaruokailut su-ke, upean yrttipainotteisen illallisen torstaina sekä todistuksen kurssista.

Hinta ilman majoitusta 350€/hlö, sisältäen lounaat Museoravintola Nilassa sekä todistuksen kurssista.

Varmista paikkasi ja tee varaus kysytylle luonnonyrttineuvojakoulutukselle.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Varauksiin ja peruutuksiin sovellamme Hotelli Punkaharjun teema- ja tapahtumapakettien erityisehtoja.

***
Osallistuessasi myös kevään sieni- ja villiyrttiviikonloppuun 22.-23.5, tarjoamme perjantai-lauantai yön majoituksesta -15% alennuksen normaalista huonehinnasta.

***

Varaukset ja tiedustelut:
p. 015 511 311