29.7.2022 Annika Leino & Jukka Nykänen – Italialainen ilta

 Sopraano Annika Leino ja pianisti Jukka Nykänen esittävät Hotelli Punkaharjulla rakastettuja italialaisia ooppera-aarioita mm. Verdiltä, Puccinilta ja Cilealta. Lomassa kuullaan tuttuja italialaisia klassikkosävelmiä. Ennen konserttia virittäydytään Italialaiseen tunnelmaan taidokkaan keittiötiimimme loihtiman kolmen ruokalajin illallisen parissa.
Illassa mukana tunnelmoi ja tarinoi Italiassa pitkän uran luonut malli, yrittäjä ja puhuja Saimi Hoyer.

Sopraano Annika Leino debytoi tänä kesänä solistina Savonlinnan oopperajuhlilla Bizet’n Carmen-oopperan Micaelana.

Leino valmistui huhtikuussa 2018 Musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta, mitä ennen hän valmistui Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta laulupedagogiksi (2014).

Hänen oopperaroolejaan ovat olleet Serkku (Puccini: Madama Butterfly), Kreivitär Ceprano (Verdi: Rigoletto), Liisa (Isomäki: Unissa kaikki oli selkeämpää), Lintu (Lintinen: Voi Vietävä!) sekä Sibelius-Akatemian produktioissa Alice Ford (Verdi: Falstaff), Helena (Britten: Midsummer Night’s Dream), Gertrud (Humperdinck: Hänsel und Gretel) sekä Kreivitär (Mozart: Figaron häät). 

Leino ontyöskennellyt kesinä 2012-2015 sekä 2018 Savonlinnan oopperajuhlakuorossa. Talvella 2019 Leino saavutti finaalipaikan Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa ja hänet palkittiin OP Etelä-Karjalan erikoispalkinnolla. Kesällä 2019 hän voitti Kangasniemen laulukilpailun.

Jukka Nykänen on erittäin monipuolinen, genrerajat ylittävä pianisti, sovittaja ja säveltäjä.

Hänen erityisalaansa ovat omat sovitukset, joita hän esittää itse juontamissaan konserteissa – yksin ja erilaisten yhtyeiden kanssa. Hänen repertuaariinsa kuuluu sovituksia elokuvien, musikaalien ja tv-sarjojen tunnusmusiikeista. Myös suomalaiset kansanlaulut uudistuvat hänen taitavassa käsittelyssään niin Bachin, Mozartin, Piazzollan, Chopinin kuin Rahmaninovinkin hengessä.

Nykänen on esiintynyt vuosien varrella mm. Helsingin juhlaviikoilla, Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa, LuostoClassicissa sekä Turun, Mäntän, Lemin ja Joroisten musiikkijuhlilla, sekä soittanut mm. Helsingin ja Kuopion kaupunginorkesterien, Vantaan viihdeorkesterin sekä Retuperän WBK:n solistina. Suomen lisäksi hän on konsertoinut Saksassa, Japanissa ja USA:ssa.

Omista pianosovituksistaan Nykänen on julkaissut kaksi soololevyä: Kotimaani sekä Pianovirtuoso, jonka Helsingin Sanomat valitsi yhdeksi vuoden 2007 parhaista levyistä.

***

Aikataulu:
klo 18:00 Kolmen ruokalajin illallinen
klo 20:00 Maistelulautanen
n. klo 20:30 Konsetti

Liput:

89 €/hlö, sisältäen kolmen ruokalajin illallisen ja konsertin
59 €/hlö, sisältäen maistelulautasen ja konsertin

***