Ihana lähiloma Punkaharjulla – elämyksiä kaikille aisteille

Hotelli Punkaharju tarjoaa unohtumattoman lomaelämyksen kansallismaisemassa. Meillä yövyt historiaa henkivän hotellin ainutlaatuisten seinien sisällä tai ihastuttavissa metsähuoneissa, joissa luonto on todella läsnä. Hotellihuoneemme löydät täältä ja metsähuoneisiin pääset tutustumaan tästä.

Tunnelmalliset metsähuoneet kutsuvat nauttimaan luonnon rauhasta.

Kesäisen lomapäivän tekeminen voi olla rauhallista hetkestä nauttimista harjulla lenkkeillen tai vaeltaen esimerkiksi ihastuttavalla Topeliuksenpolulla. Hotellin aamusauna herättelee kesäpäivään, ja nyt vedet lämpenevät nopeasti. Saat hotellista vuokralle sup-lautoja, kanootteja ja maastopyöriä, joten voit vapaasti valita haluatko kokea harjuluonnon maalta vai vesiltä käsin.

Hotelli Punkaharju esittelee kesän aikana laajan ja herkullisen taidekokonaisuuden, joka levittäytyy kaikkialle hotellin tiloihin päärakennuksesta ja hotellijuoneista ympäröivään metsään. Näyttelyyn ja taitelijoihimme Kirsti Tuokkoon, Sanna Saastamoinen-Barroisiin, Paavo Haloseen, Ulla Kokkiin ja Appu Jasuun voit tutustua tästä.

Sanna Saastamoinen-Barroisin Kasken kierto -teos.

Myös keittiömme tarjoaa kulinaarista taidetta. Keittiömestari Mikko Lahtisen kuvaukselliset ja innovatiiviset taidonnäytteet hemmottelevat herkuttelevaa lomailijaa.

Mutta on Punkaharjulla hotellin palvelujen lisäksi paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Kannattaa siis tulla useammaksikin päiväksi. Tässä hotellin emännän Saimi Hoyerin omat suosikkikohteet Punkaharjulla.

Punkaharjun tutkimusmetsä

Sienihullu ja Punkaharjun metsistä voimaa ammentava Saimi kehottaa matkailijoita tutustumaan Punkaharjulla metsiin. Erityisesti kannattaa vierailla Punkaharjun tutkimusmetsässä, jossa saa monipuolisen katsauksen alueen metsätalouteen, metsäntutkimukseen ja luonnonsuojeluun.

Johanna Oraksen näyttely

Johanna Oras työskentelee ateljeessaan melkein koko kesän.

Johanna Oraksen Punkaharjun taidekartano viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhliaan. Näyttelyn teemana on Inspiraatio.
– Minusta parasta taidekartanossa on Johannan ateljee, jossa voi seurata taiteilijaa työssään. Johanna ja Reijo viettävät paljon aikaa Punkaharjulla, joten kannattaa ehdottomasti varata aikaa heidän kanssaan keskusteluun ja taiteilijan maalausprosessin seuraamiseen, Saimi vinkkaa.

Inkeritalon vohvelikahvila

Inkeritalon vohvelikahvista saa herkullisia vohveleita. Vohvelikahvilaan kannattaa kävellä hotellilta lähtevää Topeliuksenpolkua pitkin. Kaunis reitti herättää mukavasti ruokahalut ja perillä voi palkita itsensä kermavaahdolla ja mansikoilla täytetyllä vohvelilla. Matkaa hotellilta Inkeritalolle kertyy noin 2,5 km.

Aurinkolaukan ratsastusretket

Hevosen selästä näkee harjumaiseman eri tavalla, ja siksi ratsastusretki kansallismaisemassa on huikea kokemus. Aamukahvin jälkeen hevoset odottavat hotellin edessä, ja seikkailu voi alkaa.

Metsämuseo Luston Myrskyasema-näyttely

Myrskyasema-näyttelyssä on upeita myrskykuvia.

Metsämuseo Lusto on kokonaisuutena erittäin mielenkiintoinen paikka, mutta erityisesti Saimi suosittelee tänä keväänä avautunutta Myrskyasema-näyttelyä.
– Myrskyasema on kansainvälisen tason loistava näyttely. Se oli niin vaikuttava, että haluan ehdottomasti kokea sen uudelleen. Näyttelyssä yhdistyy kiinnostavalla tavalla tiede ja taide. Ja on hienoa kuunnella, kun ihmiset jakavat yhdessä omia myrskykokemuksiaan.

Junalla Punkaharjulle

Tiesitkö, että Hotelli Punkaharjuun pääsee kätevästi junalla. Jo itse junamatka kauniiden maisemien läpi pienellä kiskobussilla on oma elämyksensä. Ja kun jäät junasta Punkaharjun vanhalla asemalla, pääset tutustumaan aseman monipuoliseen taidenäyttelyyn. Asemalta on noin kilometrin matka hotellille.