Ekologinen vastuullisuus

Hotelli Punkaharju on sitoutunut noudattamaan Visit Finlandin Kestävän matkailun periaatteita.

Jätteiden lajittelu, kierrätys ja jätemäärän todennettava vähentäminen

Jätteiden syntymistä on vähennetty muun muassa korvaamalla hotellihuoneissa olevat minikokoiset shamppoo- ja hoitoainepullot suuremmilla, uudelleentäytettävillä pesuainepakkauksilla. Lisäksi Hotelli Punkaharju on siirtynyt käyttämään kotimaisia Frantsilan luomuyrttitilan ja Osmian ympäristöystävällisiä pesutuotteita.

Osa Hotelli Punkaharjun huonekaluista on hankittu huutokaupoista ja antiikkikaupoista käytettyinä. Vanhat maljakot ovat saaneet uuden elämän joko koriste-esineinä tai valaisimina hotellin yleisissä tiloissa.

***

Energian kulutuksen vähentäminen

***

Palveluiden tuottaminen ympäristöystävällisesti, jättämättä jälkiä ympäristöön tai kuluttamatta luontoa

Hotelli Punkaharjulla kannustamme luonnossa liikkumiseen patikoiden, pyöräillen, hiihtäen ja luistellen. Punkaharjun harjualueella on monipuolisesti erilaisia luontokohteita. Hotellin vastaanotosta on mahdollista vuokrata harrastevälineitä ja teemme myös yhteistyötä naapuriyritysten kanssa.

***

Vaikuttaminen luonnon monimuotoisuuden säilymiseen

Luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen ja sen suojelu on meille tärkeää, onhan Hotelli Punkaharju rakennettu hoidetulle luonnonsuojelualueelle, joka on perustettu jo vuonna 1840 (silloinen Kruununpuisto). Tästä johtuen osallistumme osaltamme koskemattoman luonnon säilyttämiseen ja aktiviteeteissamme hyödynnettäviä metsiä pyritään suojelemaan liiallisen käytön haitoilta. Pysythän siis merkityillä reiteillä, etkä roskaa luontoa.

Hotelli Punkaharjulla kasvatetaan ja ylläpidetään suomalaisia perinnekasveja ja perennapenkistämme voitkin löytää ruskoliljaa, idänunikkoa, kääpiökurjenmiekkaa, päivänsilmä, myskimalvaa, jalopähkämöä ja lehtoängelmaa. Lisäksi pihapiirissämme on päivänkakkarapelto, jossa on myös kissankäpälää ja ahdekaunokkia.

***

Henkilökunnan kouluttaminen ympäristötietoiseksi.

***

Ruokahävikin vähentäminen ja hyödyntäminen.

***

Luomu- ja kasvisruoan käytön lisääminen.

Ravintolan raaka-aineet hankitaan mahdollisimman läheltä ja ruoka tehdään alusta saakka itse. Puhtaan luonnon antimet, kuten sienet, marjat, villiyrtit ja -kalat sekä oman kasvihuoneen sato hyödynnetään sesonkien mukaan ravintolan keittiössä. Osa ravintolan raaka-aineista on luomusertifioituja.

Keittiössä suositaan D.O. Saimaa -alkuperäismerkittyjä tuotteita. Merkki takaa puhtaista saimaalaisista raaka-aineista tuotettujen elintarvikkeiden hyvänmakuisen laadun. Ravintolan ruokalista elää lähistöltä saatavissa olevien raaka-aineiden mukaan.

***

Ympäristöystävällisten puhdistusaineiden käyttö.

Siivouksessa ja pyykinpesussa suosimme ympäristöystävällisiä pesuaineita.

***

Kiertotalouden käytäntöjen omaksuminen.

***

Ilmastonmuutoksen hillintä / hiilijalanjälkilaskurin käyttö.

***

Viestintä ja asiakkaan näkökulma. Yritys viestii asiakkaille vihreistä valinnoista ja pyrkii näin saamaan heidät toimimaan vastuullisemmin.