Palkinnot

Hotelli Punkaharju ja Saimi Hoyer on palkittu useasti kotimaan matkailun edistämisestä.

2021

Saimi Hoyer on nimetty vuoden 2021 maaseutukasvoksi tunnustuksena näkyvyydestä julkisuudessa ja viestintävälineissä kylätoimintaan ja maaseutuun liittyvässä yhteiskunnallisessa keskustelussa sekä maaseudun ja kylien myönteisen julkisuuskuvan ja profiilin vahvistajana.
– Suomen kylät ry 20.9.2021

2020

Saimi Hoyerille on myönnetty arvonimi Vuoden Rosina tunnustuksena tehdystä työstä Savonlinnan talousalueen hyväksi.
– Savonlinnan Liike- ja virkanaiset ry 8.3.2020

2019

Ilmiömäiselle Saimi Hoyerille on myönnetty tunnustus. Saimaa-ilmiön hengessä jaetaan tunnustuksia erityisen merkittävästä toiminnasta Itä-Suomen alueen taiteen, kulttuurin, elinvoiman ja yhteishengen edistäjille. Nimitys annetaan ainutlaatuisille ja ilmiömäisille henkilöille tai yhteisöille. He kaikki ovat osa Järvi-Suomen tarinaa.
– Saimaa-ilmiö 1.7.2019

Hotelli Punkaharjun, Sahanlahti Resortin, TeaHouse of Wehmaisin ja Tertin Kartanon yhteiset Saimaa Gastronomy -ruokaviikonloput ovat saaneet 1. palkinnon.
– Hungry for Finland Ruokamatkailukilpailu 2019

2018

Saimi Hoyer on palkittu Etelä-Savon parhaat -palkinnolla. Etelä-Savon parhaat -palkinto on tunnustus toiminnasta, joka on merkittävällä tavalla kohentanut Etelä-Savon maakunnan yhteishenkeä, identiteettiä tai imagoa. Palkinto jaetaan vuosittain kolmelle (3) yritykselle, yhteisölle tai henkilölle. Palkintoraati perustelee Saimi Hoyerin valintaa seuraavasti: Saimi on esimerkillinen Saimaan ja Järviluonnon puolestapuhuja. Saimi Houerin toiminnassa kiteytyvät Etelä-Savon maakunnan strategiset kärjet eli metsä, vesi ja ruoka. Hoyer toimii puhtaan järviluonnon ja sen antimien lähettiläänä. Hotelli Punkaharjun yrittäjänä Hoyer on aktiivisesti vaikuttamassa siihen, että Punkaharju on jälleen erittäin kiinnostava matkailukohde. Saimi on saanut koko Etelä-Savoon ja etenkin Savonlinnan ja Punkaharjun matkailuun uutta puhtia tekemällä aluetta tunnetuksi aina ulkomaita myöten. Saimi Hoyerille on tärkeää Saimaan matkailun kehittäminen sekä yhteistyön voima. Yrittäjyys, läsnäolo, heittäytyminen, rohkeus, positiivisuus ja itsensä kehittäminen ovat sanoja, jotka kuvaavat Saimi Hoyerin toimintaa. Hän on yhteistyön luoja laajalle alueelle ja painottaa, että niin Punkaharjun kuin Saimaankin matkailun kehittämisessä onnistutaan parhaiten, kun kaikki alueen matkailutoimijat tekevät tiivistä yhteistyötä.
– Etelä-Savon maakuntaliitto 2018

2017

Saimi Hoyer on palkittu vuoden matkailuhenkilönä.
– Matkailutoimijoiden Kilta ry 18.1.2018

Hotelli Punkaharju on voittanut Merkittävä ruokamatkailuteko 2017 -palkinnon Hotelli Punkaharjun sienet ja yrtit viikonlopuilla.
– Hungry for Finland kansallinen ruokamatkailukilpailu 2017

Kiitos hyvästä yhteistyöstä Savonlinnan Valtiovierailun aikana 27.7.2017
– Itä-Suomen poliisilaitos

Hotelli Punkaharju on valittu vuoden 2017 kotimaan matkailun huippukohteeksi. Hotelli Punkaharjun laadukas entisöinti ja uusi kukoistus ovat kunnianosoitus matkailun historialle ja perinteille. Hotelli Punkaharju on tuonut työtä ja elämää koko seudulle ja luonut uskoa maaseudun ja kotimaan matkailun mahdollisuuksille.
– Suomen Matkailijayhdistys SMY ry 18.1.2018

2016

Saimi Hoyer on nimetty vuoden punkaharjulaiseksi.
– Punkaharjun Pitäjäyhdistys 9.7.2016

Hotelli Punkaharju on saanut Vuoden kotiseututeko -kunniakirjan Punkaharjun entisen Valtionhotellin kunnostamisesta
– Suomen Kotiseutuliitto 5.8.2016