Kokous Punkaharjulla

Huippukokous upeassa kansallismaisemassa. Historian siipien havinaa nykypäivän laadukkailla palveluilla. Elämyksellistä ruokaa läheltä, hetkiä, joita et voi kokea muualla. Inspiroivat tilat, jotka taipuvat moneen.

Ainutlaatuiset kokoukset kansallismaisemassa

Hotelli Punkaharju sijaitsee harjun laella luonnonsuojelualueen keskellä, Saimaan rannalla. Upea kansallismaisema luo kokouksille ja tapahtumille miellyttävän ja inspiroivan ympäristön. Luonto tulee ravintolassamme myös lautaselle monin eri tavoin ja tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön oheisohjelmille ympäri vuoden.

Luonnon vetovoima, historialliset puitteet ja luonnonläheiset lähiruokaherkut tuovat meille joka vuosi suuren määrän yrityksiä ja yhteisöjä kokousten tai virkistyspäivien merkeissä. Vieraanamme on säännöllisesti myös valtion vieraita, viimeksi EU-suurlähettiläät heinäkuussa 2019. Kesällä 2017 meillä oli ilo ja kunnia emännöidä Suomen ja Venäjän presidenttien tapaamista. Palvelumme on kaikille kokousryhmille Huippukokoustasoa, ja pienenä yrityksenä olemme tottuneet toimimaan joustavasti asiakkaiden toiveiden mukaan.

Inspiroivat tilat tarpeiden mukaan

Kaksiosaista ravintolasaliaamme voi muokata helposti kokouskäyttöön, ja sen lasiterassilta avautuu täydellinen maisema Saimaalle. Suuria tapahtumia varten on mahdollista varata koko ravintola yksityiskäyttöön ja tarvittaessa myös koko hotelli majoitustiloineen.


Erityisen suosittu pienryhmien kokoustila on keinutuoliterassi, sen on todettu olevan hyvin rauhoittava ja keskittymistä parantava tila. Toinen pienryhmätila on rantasaunan kabinetti, josta on helppo siirtyä päivän päätteeksi lempeisiin löylyihin ja pulahtaa Saimaan raikkaaseen veteen tai paljuun. Ja löytyypä meiltä upea tornikin kahdenkeskisiä neuvotteluja varten.

Rauhoittava keinutuoliterassi.
Salaisille neuvotteluille löytyy aivan oma paikka hotellin tornista.

Hotellin vieressä sijaitseva Keisarinnan Huvila on inspiroiva tila, joka on käytettävissä syyskuun loppuun saakka. Ja taas uudestaan toukokuussa 2020 saneerauksen jälkeen.

Kaunis Keisarinnan huvila.

Hotellin lähellä sijaitseva Metsämuseo Lusto on tärkeä yhteistyökumppanimme. Luston tiloissa sijaitsee toinen ravintolamme Museoravintola Nila. Nila voidaan jakaa äänieristetyllä seinällä kahteen osaan, joista toinen toimii kokoustilana. Kokouslounaan voi syödä ravintolaosassa. Käytettävissä on myös Luston auditorio ja saunakabinetti. Lusto on myös erinomainen tutustumiskohde, jossa voidaan järjestää opastettu kierros tai siihen voi tutustua omatoimisesti.

Luston auditorio sopii suuremmillekin kokouksille.

Makuaistien herkistely kruunaa kokouspäivän

Kaunis ravintolamme tarjoaa makuelämysten lisäksi tyylikään ympäristön herkutteluun niin lounaalla kuin juhlaillallisella. Suuri osa raaka-aineistamme tulee käytännössä kävelymatkan päästä. Sieniherkut ovat erikoisuutemme, ja hotellin toinen yrittäjä Saimi Hoyer tunnetaankin intohimoisena sienestäjänä ja alan asiantuntijana. Kristallinkirkkaan Puruveden muikut saadaan pöytään melkein harjualueen kupeesta, kuhaa ja haukea paikallisilta kalastajilta. Särkikin on meillä arvokala, ja sen huomaa, kun maistelee herkullista särkimoussea. Liharuoan ystäviä hemmotellaan lähituottajien laadukkailla raaka-aineilla. Villiyrtit antavat oman makuvivahteensa moniin ruokiin.

Tartarit Pesolan naudasta.

Myös juomavalikoimaan kuuluu paikallisia tuotteita, muun muassa olutta ja siideriä ja Valamon luostarin whiskyä. Hotellin tunnetuin juoma lienee Saimin sienidrinkki. Tuomme itse maahan pienen ranskalaisen tuottajan Chauvet´n samppanjaa.

Saimin sienidrinkki on hotellin tunnetuin juoma.
Tuomme maahan Chauvet´n samppanjaa.

Samppanjatasting sommelierimme johdolla voi olla yksi osa illallisohjelmaa. Toinen hyvä esimerkki ohjelmallisesta illallisesta on ”Matkamiehen illallinen”, jossa ruokailu yhdistyy mielenkiitoisella tavalla Punkaharjun ja itse hotellinkin värikkääseen historiaan.

Majoitu tunnelmallisissa huoneissamme

Hotellimme elegantisti remontoidut, yksilölliset majoitustilat ovat myös tunnelmaa täynnä, ja historia huokuu niissä monien yksityiskohtien kautta. Suurempien ryhmien majoitus onnistuu kumppanihotelli Kruunupuiston laadukkaissa superior huoneissa tai viehättävässä Villa Urholassa. Kruunupuisto sijaitsee vain viiden minuutin automatkan päässä. Myös nämä majoitusjärjestelyt hoituvat kauttamme.

Vanamo-sviitti huikealla näköalalla.

Kokousten oheisohjelmat räätälöimme aina toiveiden ja vuodenaikojen mukaan. Tässä muutamia esimerkkejä oheisohjelmista:

Keynote-puhujien verkosto käytettävissä

Saimi Hoyer on yksi Suomen kysytyimmistä ja vaikuttavimmista puhujista. Saimin tarina ei jätä ketään kylmäksi ja luo uskoa siihen, kuinka pahimmatkin esteet voidaan ylittää ja kuinka arvot ovat lopulta kaikkien tärkeimpiä. Puhujaverkostoon kuuluu myös useita muita puhujia, motivaattoreita tai eri aihepiirien asiantuntijoita. Loistava esimerkki asiantuntijapuhujista on Punkaharjulla asuva dosentti Jyrki Paaskoski, joka herättää Punkaharjun tarinat ja historian eloon hauskalla tarinoinnillaan.

Sieni- ja villiyrttiretket ja luennot

Tarjoamme myös useita metsäluontoon liittyviä oheisohjelmia. Hotellimme sielu ja sydän Saimi Hoyer on intohimoinen sieniharrastaja, kuuluuhan hänen sloganinsa ”kaikki paitsi sienestys on turhaa”.

Ravintolamme hyödyntää villiyrttejä, ja niitä pääsee keräämään aivan hotellin lähistöltä. Sieni- ja villiyrttiretkemme luentoineen tarjoavat mahdollisuuden tutustua sienestyksen ja villiyrttien maailmaan asiantuntijoiden johdolla.

Suomen metsämuseo Lusto avaa metsän uudella tavalla

”Jos metsään haluat mennä nyt, niin Lustossa takuulla yllätyt”. Suomen metsämuseo Lusto on innostava yllätys tarjonnaltaan. Voimme järjestää kokoukseenne opastetun kierroksen Luston mielenkiintoisissa näyttelyissä tai lähdemme yhdessä metsäretkelle Luston ainutlaatuisiin metsiin, esimerkiksi Puulajipuiston aarnimetsään. Onpa vaihtoehtona myös järjestää kokouksesi illallinen Luston museotiloissa, mikä on varmasti ainutlaatuinen elämys.

Liikuntaa kaikkina vuodeaikoina

Wine in the Woods – Vapauta mielesi ja aistisi metsässä. Uutuusretkemme keskellä harjuluontoa yhdistää kevyttä liikuntaa, aistien herkistämisen luonnolle, rentoutumisen, viinimaistelun sekä viihtymisen yhdessä kokoustiimin kanssa.

Kokousryhmän toiveiden mukaan voidaan järjestää erilaisia retkiohjelmia harjualueen upeissa maisemissa. Kesäkaudella suosittelemme pyöräilyretkiä sekä rentoa ja kevyttä kävelyliikuntaa harjualueen lumoavilla poluilla tai viereisen Luken tutkimuspuiston aarnimetsässä.

Islanninhevoset ovat hurmaava tapa liikkua harjualueella tai puulajipuiston reiteillä. Nuotiotulet, makkaran tai tikkupullan paisto onnistuvat mukavasti nuotiopaikoilla osana retkiä.

Vesille pääsee helposti kanooteilla suoraan rannastamme. Pidempi retki saaristoon voidaan tehdä yhteistyökumppanimme Targa-veneellä tai sisävesilaivalla, joka sopii myös kokoustilaksi.

Talvikaudella hotellin pihasta pääsee lumikenkäretkelle tai Pihlajavedellä kiertelevälle retkiluistelureitille. Maastohiihdon harrastajat nauttivat iltalenkistä suoraan hotellin alapuolelta alkavalla valaistulla ladulla.

Kokouspäivän päättää saunominen hurmaavassa rantasaunassamme, josta pääsee pulahtamaan virkistävään Saimaaseen. Tähtitaivaan alla on mahtava rentoutua uudessa luksusulkoporealtaassamme.

Saapuminen helpompaa kuin yleisesti luullaan

Meille pääsee lentäen Helsingistä maanantaista perjantaihin kahdesti päivässä. Lentojen hinnat ovat hyvin huokeat, kannattaa kysyä meiltä kokoustarjoushintoja. Lentokentältä hotellille on vain 25 min ajomatka, ja tarjoamme teille oman yhteistyökumppanimme kuljetukset. Junavuoroja tulee Helsingistä viisi kertaa päivässä. Juna pysähtyy Luston asemalle noin viiden minuutin ajomatkan päähän hotellista. Tarvittessa noudamme kokousseurueenne asemalta. Omalla autolla Helsingin suunnasta on matkaa nopeaa kuutostietä noin 350 km, Kuopiosta 190 km, Mikkelistä 130 km ja Joensuusta 130 km.

Lisätietoja ja tarjouspyynnöt:
P. + 358 15 511 311