Hotellin ja harjualueen historiakierrokset

Tarinoita talosta ja harjulta (1 h)

Mäntymetsään kätkeytyvä, alun perin metsänvartijan taloksi rakennettu hotelli on oikea tarinoiden aarrearkku. Sukella sisään historian pyörteisiin ja tule kuulemaan Suomen vanhimman hotellin vaiheista. Kuulet hotellin ja harjun historiasta aina Suomen suuriruhtinaskunnan ajasta nykyhetkeen. Kierroksella paneudutaan myös hotellin sisustuksen yksityiskohtiin.

Vuosikymmenien saatossa eri suuntiin laajentunut rakennus kätkee sisäänsä lukuisia salaisuuksia. Hotelli on inspiroinut niin runoilija Eino Leinoa kuin Suomen satusedäksi kutsuttua Zachris Topeliusta sekä kansalliskirjailija J.L. Runebergia. Miksi Eino Leino palasi hotelliin yhä uudestaan? Entä miksi kansallisrunoilijamme sai harjulle oman muistomerkin? Kierroksella voit lumoutua harjusta kansallistaiteilijoidemme tapaan ja nautiskella tuoksuvan villiyrtti-drinkin.

Kesto: 1 h

Hinta: 17 €/henkilö, minimilaskutus 135 €
Hintaan sisältyy: opastettu kierros sisätiloissa, hotellin päärakennuksessa (jossa portaita) ja tervetulomalja

Huom! Saimin opastamana ”Tarinoita talosta ja harjulta” hinta on 45 €/henkilö, minimilaskutus 405 €.

Lisätietoja: Saatavilla ympäri vuoden

Tiedustelut ja varaukset:
P. + 358 15 511 311

***

Matkamiesten kävely (1,5-2 h)

Kulttuurikävelyllä, jonka pituus on noin 2,5 km, tutustutaan Punkaharjun ainutlaatuiseen historiaan ja luontoon historioitsija, dosentti Jyrki Paaskosken opastuksella. Reitti lähtee Hotelli Punkaharjun edestä, josta suunnataan vanhalle museotielle. Kohteena on Runebergin kumpu ja siellä oleva muistokivi, jonka äärellä Jyrki Paaskoski kertoo kansallismaiseman ideasta ja sen tärkeimmistä rakentajista J. L. Runebergistä ja Zachris Topeliuksesta. Harjun laelta laskeudutaan Pihlajaveden rantaan ja kuljetaan vanhalle höyrylaivalaiturille. Matkan aikana opas kertoo Hotelli Punkaharjun kiehtovasta historiasta, tieteellisistä ja taiteellisista matkamiehistä, eri vuosisatojen sotilaista ja Venäjän keisari Aleksanteri I:n antamasta Punkaharjun suojelupäätöksestä. Tämän jälkeen palaaminen hotellille.

Kesto: 1,5–2 h

Hinta: 20 €/henkilö, minimilaskutus 80 €.

Hintaan sisältyy: opastettu kierros ulkona harjualueella asiantuntevan oppaan johdolla

Lisätietoja: Kulttuurikävelyitä järjestetään tilauksesta maan ollessa lumeton ja jäätön eli normaalisti huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Ryhmäkoko 4–20 henkilöä. Reitti ei ole vaativa, mutta ulkoiluun soveltuvat kengät ja säänmukainen vaatetus suositeltavaa.

Huom! Matkamiesten kävely kuuluu kesän viikko-ohjelmaamme, jolloin siihen kuuluu opastettu kävely harjualueella (1,5-2h) ja kolmen ruokalajin lounas Ravintola Punkaharjussa (yhteishinta 60 €). Matkamiesten kävely järjestetään la 24.6., ke 28.6., la 1.7., ke 12.7., la 15.7., ke 19.7., la 22.7., ke 26.7., la 29.7., ke 2.8. ja la 5.8. Nämä ns. takuulähtöinä toteutettavat Matkamiesten kävelyt löydät tapahtumakalenteristamme!

Tiedustelut ja varaukset:
P. + 358 15 511 311