Luontoaktiviteetit ja välineet

Talvella

hotellin edestä kulkee yksi Suomen pisimmistä, jopa 16 km mittainen retkiluistelureitti ja pääset suoraan osittain valaistulle yli 30 kilometrin mittaiselle hiihtolatuverkostolle ja Lumikenkäpuistoon. Patikoiden, sauvakävellen, maastopyöräillen, lumikenkäillen… Harjukierrokselta löytyvät kauneimmat näköalapaikat ja Kokonharjun polulla näet Suomen pisimmät männyt sekä 140 vuotta sitten istutetun lehtikuusikon. Reittejä löytyy ilmaisesta Outdoor Active -palvelusta, joista myös alla muutama vaihtoehto. Keittiö pakkaa mielellään teille eväsrepun mukaan!

Kesällä

voit pelata tennistä yksityisellä kentällämme, vuokrata kajakin, SUP-laudan tai soutuveneen ja lähteä tutustumaan uskomattoman kirkkaisiin ja kalaisiin Puru- ja Pihlajaveteen. Lähialueellamme on myös 18-reikäinen golfkenttä Kerigolf että useampia frisbeegolfratoja, esimerkiksi Kauvonniemen frisbeegolfrata.

Välinevuokraamo

Hotelli Punkaharjun välinevuokraamo sijaitsee hotellin vastaanoton yhteydessä ja on avoinna hotellin aukioaikojen mukaisesti. Suosittelemme välineiden ennakkovaraamista saatavuuden varmistamiseksi. Välinevuokraamostamme mm.

Sauvakävelysauvat 5 €/2 tuntia
2 kpl Lumikengät 20 €/ 2 tuntia
8 kpl Aikuisten maastopyörät 15 €/4 tuntia tai 25 €/8 tuntia
4 kpl Aikuisten katupyörät ja lasten pyörät 5 €/4 tuntia tai 10 €/8 tuntia
2 kpl Soutuvene 15 €/1 tunti tai 35 €/3 tuntia
2 kpl Inkkarikanootti 15 €/1 tunti tai 35 €/3 tuntia
2 kpl SUP-lauta 15 €/1 tunti tai 35 €/3 tuntia

Lisätiedot ja varaukset:
P. 015 511 311

Outdoor Active

Outdoor Active on ilmainen sovellus, josta löydät upeimmat vaellus-, pyöräily- ja muut ulkoilureitit ja -retket helposti karttapohjalta. Sovellus toimii myös puhelimessa. Hotelli Punkaharjua lähellä ovat esimerkiksi seuraavat reitit:

TOPELIUKSENPOLKU, 2 km

Helppokulkuinen Topeliuksenpolku Punkaharjun kansallismaisemassa on lumonnut taidemaalareita ja kirjailijoita 1800-luvulta alkaen. Topeliuksenpolulla pääset nauttimaan harjulta ympäröivälle Saimaalle ikihonkien lomasta avautuvista järvinäkymistä.

HARJUKIERROS, 6 km

Harjukierros tarjoaa Punkaharjun kauneimpia luontoelämyksiä alueen historiallisissa kulttuurimaisemissa, sulan maan aikaan reitin voi kulkea esim. sauvakävellen, talvisin lumikenkäillen. Harjureitti kuljettaa sinut näköalapaikalta toiselle ja reitin voi toteuttaa myös lyhyempänä n. 3 kilometrin reittinä.

KOKONHARJUN POLKU, 3 km

Koe Suomen pisimmät männyt ja Kokonharjun kaunis aarnialue ja 140 vuotta sitten istutettu lehtikuusikko Kokonharjun polulla Punkaharjun luonnonsuojelualueella. Kolmen kilometrin mittainen polku kulkee vaihtelevassa maastossa ja nousut ja laskut harjulle ovat jyrkkiä.