Mysteerisalkku – Kadonneen asukkaan arvoitus

Syyskuun 18. päivänä toimitusjohtaja Eero Lintula majoittui Punkaharjun Valtionhotelliin. Seuraavana aamuna hotellin työntekijä Hilda Liimatainen toi sovitusti aamupalan huoneeseen, jossa ei ollut ketään. Koska Lintulaa ei kuulunut koko aamupäivän aikana, hotellin johtaja Albin Niiranen soitti paikalle poliisin. Usean päivän jatkuneet tutkimukset eivät kuitenkaan johtaneet tuloksiin. Lintula oli kadonnut lopullisesti. Saatteko te selville, miksi Lintula jätti hotellin? Mitä hänelle tapahtui?

Näin alkaa Hotelli Punkaharjun mysteeri, jossa tehtäväksenne jää selvittää, miksi Eero Lintula katosi hotellista. Mysteerissä tutkittavaksi annetaan salkku, jonka sisällön avulla tapaus on ratkaistava. Aineisto ei anna sataprosenttista vastausta mysteeristä, joten pelin ratkaisun on rakennuttava uskottavan kertomuksen varaan. Tässä mysteerissä ei siis ratkota lukkojen koodeja, vaan tutkitaan asiakirjoja ja tehdään johtopäätöksiä hotellilta löytyneiden vihjeiden avulla. Ratkaisun voi lukea pelin jälkeen pienoisnovellin muodossa.

Kadonneen asukkaan arvoitus -mysteeri sopii kaikille, joita kiinnostaa ratkoa mysteerejä, ei niinkään lukkojen koodeja etsien, vaan tutkivien ja ratkaisuvaihtoehtoja miettien. Mysteeripeli käy ajanvietteeksi erilaisille seurueille ja työyhteisöille, paitsi viihteeksi, myös yhteisön ryhmädynamiikan tarkasteluun.  Mysteeripeli soveltuu 2-4 hengen ryhmälle, mutta sitä on mahdollista pelata myös isompana ryhmänä niin, että ryhmä jaetaan kahteen pienempään ryhmään ja molemmat ryhmät saavat oman salkkunsa.

Kadonneen asukkaan arvoitus -mysteerin on laatinut Savonlinnan historialliset mysteeripelit -työryhmä.

***

Kesto:
1-2 h

Hinta:
10€/hlö

***