Makuaistien herkistely kruunaa kokouspäivän

Kaunis ravintolamme tarjoaa makuelämysten lisäksi tyylikään ympäristön herkutteluun niin lounaalla kuin juhlaillallisella. Sieniherkut ovat erikoisuutemme, ja hotellin toinen yrittäjä Saimi Hoyer tunnetaankin intohimoisena sienestäjänä ja alan asiantuntijana. Kristallinkirkkaan Puruveden muikut saadaan pöytään melkein harjualueen kupeesta, kuhaa ja haukea paikallisilta kalastajilta. Särkikin on meillä arvokala, ja sen huomaa, kun maistelee herkullista särkimoussea. Liharuoan ystäviä hemmotellaan lähituottajien laadukkailla raaka-aineilla. Villiyrtit antavat oman makuvivahteensa moniin ruokiin.

***

Juomavalikoimamme pitää sisällään vaihtuvat viinilistat, sekä paljon paikallisia tuotteita, muun muassa olutta ja siideriä.  Lisäksi tuomme itse maahan pienen ranskalaisen tuottajan Chauvet´n samppanjaa. Hotellin tunnetuin juoma lienee Saimin sienidrinkki, jota suosittelemme kokeilemaan!

***

Kokouspäivän piristykseksi tai osaksi illallisohjelmaa sopii sommelierimme samppanja- tai viinitasting. Toinen hyvä vaihtoehto ohjelmalliseksi illalliseksi on suosittu ”Matkamiehen illallinen”, jossa ruokailu yhdistyy mielenkiintoisella tavalla Punkaharjun ja itse hotellinkin värikkääseen historiaan.

***

Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkostoon kuuluvan ja Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 -palkinnon voittaneen Hotelli Punkaharjun ruokafilosofiasta voi lukea täältä.