Reitit esim. pyöräilijöille

Outdoor Active on maksuton sovellus, josta löytyy ylläpidettyjä reittejä patikoijille, pyöräilijöille, melojille, retkiluistelijoille, potkukelkkailijoille sekä talvipyöräilijöille.

Seudulta löytyy myös esteettömiä reittejä sekä laavuja ja tulipaikkoja. Katso Savonlinnan alueen reitit!

Pyöräilyreittejä Punkaharjulta

Harjualue & Puulajipuisto

Punkaharjun maineikkaalla harjualueella pääset seikkailemaan luonnonsuojelualueella pitkin Laukansaaren puulajipuistoa, vietät taukoa Karjalankallion laavulla ja pääset tutkimaan Topeliuksen Polun upeat maisemat. Pituus 19 km, useita reittivaihtoehtoja, vaikeusaste helppo/keskivaikea.

Pihlajaveden polkasu

Upea rengasreitti Punkaharjun järvimaisemissa. Reitin pyöräilyosuus on noin 75 km, jonka lisäksi reitillä nautitaan uniikista kahden tunnin risteilystä Saimaan norppavesillä. Reitin voi polkea molempiin suuntiin. Vesistöylityksestä johtuen saatavilla kesä-elokuussa 2-3 päivänä viikossa. Reitin pituus 103 km ja vaikeusaste keskivaativa.

Puruveden kierros

Mutkittelevia mäkiä ja pitkiä rantareittejä halkova, kolmen pitäjän läpi kulkeva rengasreitti. Matkalla näet upeiden järvimaisemien lisäksi Kerimäellä maailman suurimman puukirkon, Punkaharjun kuuluisat harjumaisemat ja Kesälahden aurinkoisen kylän. Reitin pituus 126 km ja vaikeusaste on vaativa.

PuruvesiPolku

PuruvesiPolku on aloittelevan maastopyöräilijän ja kokeneen retkipyöräilijän kohde. PuruvesiPolku on yhdistelmä kylä- ja metsäautoteitä sekä kulku-uria. Reitti on merkitty sinisillä nauhoilla maastoon. Karttatiedosto kannattaa ladata mukaan. Reitin pituus on n. 33 km ja vaativuusluokka helppo.

Huosio-Kulennoisharju

Maastopyöräilyn helmi Punkaharjulla. Vähäisellä käytöllä olevia kapeita neulaspolkuja Kulennoisharjulla. Korkeuseroja ja teknisempiä osuuksia sekä hienoja maisemia ja tulipaikkoja. Seikkaile rauhassa ja nauti! Reitin pituus n. 20 km ja vaikeustaso on vaativa.