Saara Alhopuro – Metsänpeitossa

Siskon ja veljen yhteisnäyttelyssä ympäristötaiteilija ja äänitaiteilija keskustelevat suhteesta metsiin.

Esillä Punihussilassa 5.7.-26.9.2021

Saara Alhopuro: Metsänpeitossa

Sukella sisään satuun, jossa sienet kertovat Suomen mytologiasta tuttuja tarinoita. Saara Alhopuro on ympäristötaiteilija ja valokuvaaja, jonka studiona toimii metsä. Alkuperäiset teokset jäävät osaksi metsän kiertokulkua, mutta ennen sitä Alhopuro antaa niille valokuvien avulla uuden elämän. Alhopuron töitä on esitelty yli 20 kielellä televisiokanavilla, lehdissä ja nettilehdissä ympäri maailman. Kaikki näyttelyn kuvat on vedostettu akryylitauluille. Tässä museoiden hyväksymässä pohjustusmenetelmässä paperin pintastruktuuri katoaa täysin. Pinnan akryylissä on 98% UV-suoja, mikä auttaa värejä säilymään kirkkaina. Kaikissa töissä on takana kiinnityskiskot. Signeerattuja teoksia on pieni, rajattu sarja.

Tiedustelut:
, www.alhopuro.com

Facebook /Instagram /TikTok:
@forestlikefairytale

***

Anssi Alhopuro: Decay

Anssi Alhopuro käsittelee ääniteoksellaan Decay luontokokemuksen hajoamista digitaalisuuden puristuksessa. Generatiivinen algoritmi murskaa luontoääniä ja sekoittaa niitä synteettisiin ääniin arvaamattomasti avautuvassa maisemassa. Elektronisesti toistetun luontokokemuksen epäaitous on hypnoottinen peili.

Anssi Alhopuro audiovisuaalinen taiteilija ja musiikintuottaja, joka on erikoistunut improvisaatioon, kokeelliseen elektroniseen musiikkiin ja audiovisuaaliseen ohjelmointiin. Taiteellaan hän tutkii ihmisyyttä aikana, jossa algoritmit ohjaavat havaintojamme todellisuudesta ja tietoisuutemme uudelleenasemoituu jatkuvasti kehittyvän teknologian mukana.

Tiedustelut:
, www.paetkaa.com