Oheispalvelut

Tee vierailustasi Hotelli Punkaharjulle kokonaisvaltainen elämys ja varaa mieluisin hotellin monipuolisesta tarjonnasta. Valinnanvaraa löytyy aina luennoista, luontoretkiin ja historiallisiin kierroksiin. Alta löydät listan tarjonnastamme.

 

Valkialammen retki

Koe opastetuilla retkillämme harjuluonto alkuperäisimmillään maisemissa, jotka innoittivat jo kansallisrunoilijaamme J.L. Runebergia ylistämään seudun luonnonkauneutta. Näissä maisemissa voit nähdä nuolihaukan, kuulla kuikan huudon ja ihastua erikoisiin harjukasveihin, kuten idänkeulankärkeen ja tunturikurjenherneeseen.

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä

Retki puulajipuistoon

Kiinnostaisiko Sinua tutustua kymmeniin, erikoisiin puulajeihin tai nähdä Suomen pisin puu? Vain runsaan kilometrin päässä Hotellista Laukansaaressa sijaitsevat Metsäntutkimuslaitoksen tutkimusmetsät, joissa voit myös samoilla aarnialueen vanhassa luonnontilaisessa metsässä sekä ihailla mahtavia lehtikuusia.

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä

Aarnimetsän taikaa

Astu pois ihmisten vilinästä ja lähde nauttimaan metsän rauhasta. Vain kilometrin kävelymatkan päässä hotellilta avautuu luonnontilassa yli sadan vuoden ajan kasvanut aarnimetsä. Rauhoitettu metsä on viehättävä vaelluskohde kaikenikäisille luonnonystäville.

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä

Sieniretki lähimetsiin

Kesän vaihtuessa syksyyn metsät kutsuvat ahkeraa sienestäjää apajille. Syksyinen metsä kätkee nimittäin sisäänsä aarteen, joka odottaa vain ottajaansa. Lähde mukaamme ikimuistoiselle sieniretkelle Hotelli Punkaharjun lähimetsiin ja opi tunnistamaan ihanat ruokasienet ja harvinaisemmat metsän herkut sekä poimimaan metsän aarteet talteen.

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä

Tarinoita talosta ja harjulta

Sukella sisään historian pyörteisiin ja tule kuulemaan Suomen vanhimman hotellin vaiheista. Kuulet hotellin ja harjun historiasta aina Suomen suuriruhtinaskunnan ajasta nykyhetkeen. Kierroksella paneudutaan myös hotellin sisustuksen yksityiskohtiin.

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä

Saimin tie kansainväliseltä mallinuralta Hotelli Punkaharjun yrittäjäksi -luento

Saimi kertoo, millaista on ryhtyä yrittäjäksi ja restauroida historiallinen hotelli uuteen loistoonsa. Millaisia vaikeuksia hän on  kohdannut uudella urallaan ja mitkä seikat tekevät työstä niin palkitsevaa.

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä

Saimin mallitarina -luento

Saimi toimi mallina lähes 10 vuotta muodin mekoissa: Milanossa, Pariisissa, Lontoossa ja New Yorkissa. Nyt Saimi kertoo tarinansa noilta vuosilta niin hyvässä kuin pahassa. Mitä vuodet ulkomailla opettivat?

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä

Sieniretkellä Saimin kanssa -luento

Koe iki-ihana luento Suomen sadoista metsäsienistä, ruokasienten tunnistuksesta, sienten säilönnästä sekä sieniruokien valmistuksesta. Kuka olisikaan parempi kertomaan Suomen metsän ihmeistä kuin metsissä lapsuutensa viettänyt ja juurilleen Punkaharjulle palannut huippumalli Saimi Hoyer.

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä

Saimin korkkarikoulu

Tahtoisitko oppia kävelemään korkkareilla horjumatta? Tule hotellin emännän, entisen huippumalli Saimi Hoyerin korkkarkikouluun ja opi kantamaan itsesi kuin supermalli korkeiden korkojen päällä!

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä

Viininmaistelu/drinkkikoulu

Viininmaistelussa perehdytään eri viinilajikkeiden eroihin ja tehdään havaintoja viinin ulkonäön, tuoksun, maun ja kokonaisuuden suhteen. Drinkkikoulussa puolestaan opetellaan valmistamaan klassikoita tai loihtimaan omia erikoisuuksia.

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä.

Wine in the Woods

Wine in the Woods on kahden tunnin mittainen tutkimusmatka, jossa metsä, aistit, ruoka ja viini kohtaavat ja heräävät eloon tarinoiden avulla. Asiantuntevat oppaamme johdattavat sinut uudenlaiselle matkalle kohti makuja ja aromeja viininmaistelun ja makuparien merkeissä samalla metsää aistien.

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä.

Meditatiivinen metsäkylpy

Metsäkylvyssä sukellat luontoon kaikilla aisteilla. Tutkimusten mukaan jo 20 minuuttia luonnossa laskee stressitasoa, verenpainetta ja hengitystiheyttä sekä vähentää negatiivisia tuntemuksia. Metsäkylvyssä teemme ohjattuja harjoitteita luonnossa tietoisina, läsnäollen, pysähtyen. Kohtaamme luonnon aistiemme avulla; kuunnellen, tuntien, tuoksutellen, maistellen sekä katsellen. Pysähdymme aistimaan luontoa, herätellen luontoyhteyttämme äiti maahan, kaiken kokonaisuuden alkulähteille.  Metsäkylpy tarjoaa todellista arjen luksusta ja rentoutumista ohjatusti!

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä.

Metsäkylpy lumen hiljaisuudessa

Metsäkylpy lumen hiljaisuudessa pysähdytään kokemaan harjumaisema lumella kuorrutettujen ikihonkien katveessa kaikilla aisteilla.

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä.

Kadonneen asukkaan arvoitus -mysteeripeli

Hotelli Punkaharjun Kadonneen asukkaan arvoitus -mysteeripelissä tehtävänne on selvittää, mitä hotellivieras Eero Lintulalle tapahtui ja miksi hän jätti hotellin? Tarkoituksenne on ratkaista mysteeri salkun ja sen sisältä löytyvien vihjeiden avulla.

Tarkempi kuvaus ja hinnat täältä.