Opastetut metsäretket

Kiinnostaisiko sinua nähdä Suomen pisin puu tai aarnimetsä? Haluaisitko kuulla kuikan huudon tai nähdä nuolihaukan tai löytää erikoisia harjukasveja?

 Valittavanasi on kolme kahden (2) tunnin opastettua metsäretkeä:

Valkialammen retki

Retki puulajipuistoon

Aarnimetsän taikaa

Kesto: 2 h

Hinta: 35 € / henkilö, minimilaskutus 175 €
Hintaan sisältyy: valitsemasi retki (Valkialammen retki/Retki puulajipuistoon/Aarnimetsän taikaa), oppaan palvelut sekä kävelysauvat halukkaille

Lisämaksusta: retkieväät 15 € / henkilö

Lisätietoja: Ryhmäkoko 6–30 henkilöä. Retket ovat tarjolla ennakkotilauksesta ympäri vuoden. Pukeuduthan säänmukaisesti ja varaat metsään sopivat jalkineet.

Tiedustelut ja varaukset:
P. + 358 15 511 311

Valkialammen retki (2 h)

Koe opastetuilla retkillämme harjuluonto alkuperäisimmillään maisemissa, jotka innoittivat jo kansallisrunoilijaamme J.L. Runebergia ylistämään seudun luonnonkauneutta. Näissä maisemissa voit nähdä nuolihaukan, kuulla kuikan huudon ja ihastua erikoisiin harjukasveihin, kuten idänkeulankärkeen ja
tunturikurjenherneeseen. Takaharjun mäntykankaiden terveyttä edistävä vaikutus tunnettiin jo viime vuosisadan alkupuolella ja yhä edelleen näissä maisemissa voi aistia luonnon parantavan voiman.

Retki alkaa hotellin päädystä englantilaisen kasvihuoneen takaa luonnonkiviaidoilla pengerrettyä Harjutietä pitkin. Reitti vie Valkialammen ympäri, missä maasto on keskivaikeaa. Reitti sopii erityisesti sauvakävelyyn.

***

Retki puulajipuistoon (2 h)

Kiinnostaisiko Sinua tutustua kymmeniin, erikoisiin puulajeihin tai nähdä Suomen pisin puu? Vain runsaan kilometrin päässä Hotellista Laukansaaressa sijaitsevat Metsäntutkimuslaitoksen tutkimusmetsät, joissa voit samoilla aarnialueen vanhassa luonnontilaisessa metsässä sekä ihailla mahtavia lehtikuusia. Tutkimuspuistossa on lukuisia, merkittyjä reittejä, joista riittää valinnanvaraa. Valtaosa reiteistä on helppokulkuisia, autolla tai polkupyörälläkin saavutettavissa, mutta luonnonrauhaa
etsivälle löytyy myös metsän siimekseen sukeltavia polkuja. Puulajipuistossa kulkee myös Taiteilijanallen reitti lapsille. Puulajipuisto sijaitsee noin kilometrin kävelymatkan päässä hotellilta. Karjalan kallioille on noin 3 kilometriä hotellilta.

***

Aarnimetsän taikaa (2 h)

Astu pois ihmisten vilinästä ja lähde nauttimaan metsän rauhasta. Vain kilometrin kävelymatkan päässä hotellilta avautuu luonnontilassa yli sadan vuoden ajan kasvanut aarnimetsä. Rauhoitettu metsä on viehättävä vaelluskohde kaikenikäisille luonnonystäville. Aarnimetsän kasvusto on monipuolinen, mikä tekeekin siitä loistavan paikan vaikkapa sienestää ja marjastaa. Syksyllä 2016 aarnimetsästä löydettiinkin Suomelle uusi rouskulaji. Retki kulkee polkuja pitkin, mutta korkeuserot tekevät matkasta haastavan.

***