Salainen souturetki

Valkialampi on kuin tyyni sydän harjun rinnassa. Siellä ei ole muita soutajia.

Salaiselle souturetkelle otetaan mukaan Hotelli Punkaharjun satumainen eväskori. Eväskorissa on myös luettavaa: kertomus romanttisesta souturetkestä Punkaharjun kupeilla 1900-luvun alussa, joka on innoittanut meitä tuottamaan tämän elämyksen teille, 2000-luvun matkamiehille ja -naisille.

Soutelupicnic Valkialammella Adalmiinan Helmellä

Satusetä, sanomalehtimies ja historian professori Zachris Topelius rakasti Punkaharjua. Hän kävi harjulla useita kertoja 1850–1890-luvuilla, kirjoitti Punkaharjusta paljon ja kuvasi sitä kauniimmilla kielikuvilla kuin kukaan muu. ”Luonnon vihreä ajatusviiva, elämän ja kuoleman tie, siipensä levittänyt vesilintu, luonnon kaunein huvipuisto, tummanvihreä kultasulkainen lohikäärme.” Zachris Topeliuksen mukaan on nimetty harjun lumoavia rantoja kiertelevä Topeliuksenpolku.

Hotelli Punkaharjulla on kolme sadunomaista soutuvenettä, jotka ovat saaneet nimensä Zachris Topeliukselta: Koivu ja Tähti, Lintu Sininen sekä Adalmiinan Helmi. Adalmiinan Helmi on piilossa Valkialammen rantakaislikossa Topeliuksenpolun varrella. Valkialampi on kuin tyyni sydän harjun rinnassa. Siellä ei ole muita soutajia.

Valkialammen souturetkelle otetaan mukaan myös satumainen eväskori. Hotellin keittiö on suunnitellut erityisen souturetkimenun ja pakkaamme sen teille mukaan kauniisiin porttööreihin. Eväskorissa on myös luettavaa: kertomus romanttisesta souturetkestä Punkaharjun kupeilla 1900-luvun alussa, joka on innoittanut meitä tuottamaan tämän elämyksen teille, 2000-luvun matkamiehille ja -naisille.

Soutelupicnicille voi lähteä sulan veden aikaan, touko-lokakuussa. Voitte itse määritellä retkenne ajankohdan. Jotta keittiömme voi valmistaa teille picnic-korin, on varaus tehtävä viimeistään edellisenä iltana kello 18 mennessä.

Retken toteuttaminen vaatii perussoututaitoja. Vaatetus ja kengät kannattaa varata sääolosuhteisiin sopivaksi: joko tuulenpitävää tai auringon paahteelta suojaavaa. Saatte hotellin vastaanotosta yksityiskohtaiset ohjeet, kartan, pelastusliivit sekä eväskorin.

Hinta: 49 € / 2 henkilöä

Kesto: max 4 tuntia

Sisältää: soutuveneen vuokrauksen, hotellin satumaisen eväskorin kahdelle, 2 x vesipullo, sekä pelastusliivit, kartta ja ohjeistus soutuveneen käyttöönottoon ja lukitsemiseen.

Hinta ei sisällä vakuutusta.

Lisätietoja: Soutelupicnic varataan hotellin vastaanotosta viimeistään retkeä edeltävänä iltana kello 18 mennessä. Retki maksetaan kokonaisuudessaan retkeä edeltävänä iltana kello 18 mennessä, jonka jälkeen keittiö valmistelee eväskorin. Mahdolliset allergiat ja erityisruokavaliot on ilmoitettava retkeä varattaessa. Kun keittiö on valmistellut eväskorin, maksua ei enää palauteta.

***

Tiedustelut ja varaukset:
P. + 358 15 511 311