Teemaristeilyt

Vielä sata vuotta sitten vesiyhteydet Saimaalla olivat maantieyhteyksiä parempia. Nykyään pääset nauttimaan Saimaan kauniista maisemista teemaristeilyillä. Toteutamme yhteistyökumppaneidemme kanssa villiyrtti-, sieni-, norppa- ja höyrylaivaristeilyjä.

Sieni- ja villiyrttiristeily

Hotelli Punkaharju ja Savonlinna-Risteilyt ovat järjestäneet suosittuja sieniristeilyjä Saimaan saariston arvokkaisiin sienimetsiin jo vuodesta 2016 alkaen. Risteilyjen kesto on n. 6,5 tuntia ja ne sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmille, koska osallistujat jaetaan eritasoisiin (aloittelijat / edistyneemmät) ryhmiin osallistujien oman osaamisarvion mukaan.

Toukokuussa 2022 järjestettiin ensimmäistä kertaa villiyrtti- ja sieniristeily Saimaan saaristoon Saimin ja sieniasiantuntijan Jarkko Korhosen matkassa. Mahdollisuuksien mukaan villiyrtti- ja sieniristeilyjä järjestetään myös tulevina keväinä.

Sieniristeilyt elo-syyskuussa 2022

Hotelli Punkaharju ja Savonlinna-Risteilyt ovat järjestäneet suosittuja sieniristeilyjä Saimaan saariston arvokkaisiin sienimetsiin jo vuodesta 2016 alkaen. Suuren kysynnän vuoksi vuonna 2022 risteilyjä järjestetään neljä kertaa: perjantaisin 19.8.,  26.8., 9.9. ja 16.9.2022. Kahdella risteilyistä (26.8. ja 16.9.) on mukana myös englannin ja italiankieliset oppaat.

Oppaina toimivat biologi ja sienikirjailija Jarkko Korhonen ja Hotelli Punkaharjun yrittäjä ja intohimoinen sienestäjä Saimi Hoyer. Risteilyn kesto on noin 6,5 tuntia ja se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmille sienestäjille, koska ryhmät jaetaan osallistujien osaamistason mukaan. Asiantuntijat kertovat sienistä ja siirtymissä saarien välillä on aikaa keskustelulle sekä kysymyksille.

Lue lisää syksyn sieniristeilyistä!

Norpparisteilyt toukokuussa

Savonlinna-Risteilyt järjestää keväisin risteilyitä saimaannorpan kotivesille Pihlajavedelle, jossa tutustutaan saimaannorpan elämään sen omassa elinympäristössä Juha ”Norppa” Taskisen, Elina Enhon tai Meeri Koivuniemen kertomana ja norppahavainto on iloinen lisä risteilyohjelmassa. Risteilyjä järjestettiin toukokuussa 2022 seitsemän kertaa ja mahdollisuuksien mukaan niitä järjestetään myös tulevina keväinä.

Savonlinna-Risteilyiden sivuille