D.O. Saimaa

Hotelli Punkaharjun ravintola on viiden tähden We Support D.O. Saimaa -ravintola!

D.O. Saimaa -alkuperämerkki (Designation of Origin) tarkoittaa, että tuote tai raaka-aine on valmistettu Saimaan seudulla korkeita laatukriteerejä noudattaen. D.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen, alueellinen alkuperä- ja laatumerkki. Merkin sloganissa mainittu hyvä tarkoittaa paitsi korkeaa laatua, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin, alueen elinvoimaisuuteen ja yhteiskuntaan. D.O. Saimaa -merkittyjä tuotteita tai raaka-aineita käyttävät kuluttajat, ravintolat ja jälleenmyyjät tietävät tekevänsä hyvän, eettisen ja vastuullisen valinnan. Yhdessä muiden D.O. Saimaa -tuottajien, jatkojalostajien ja jälleenmyyjien kanssa liputamme paikallisen ja korkealatuisen tuotannon puolesta.

Hotelli Punkaharjun ravintolan annoksissa suosimmekin lähialueiden tuoreita kaloja, sesonkien kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä paikallisesti tuotettua lihaa. D.O. Saimaa ravintolat on luokiteltu viiden, kolmen ja yhden tähden We Support -ravintoloiksi sen mukaan, kuinka paljon keittiö käyttää D.O. Saimaa -tuotteita. Hotelli Punkaharju on ylpeä voidessaan kertoa olevansa Viiden tähden We Support -ravintola, käyttäen vähintään viittä D.O. Saimaa -tuotetta tai raaka-ainetta säännöllisesti.

***

Aito Saimaan tuote
Saimaan alueen valtti on puhdas luonto, ja tuotteen tai raaka-aineen D.O. Saimaa -alkuperämerkki kertoo, että tuote tulee juuri Saimaan alueelta.

Parasta laatua Saimaalta
D.O. Saimaa on tae tuotteen tai raaka-aineen ja koko tuotantoketjun erinomaisesta laadusta. D.O. Saimaa -alkuperämerkin saavat vain tiukat laatukriteerit täyttävät tuottajat.

Vastuullisesti tuotettu
D.O. Saimaa -tuotteet ja raaka-aineet on tuotettu vastuullisesti ympäristön, kestävän kehityksen ja yhteiskuntavastuun näkökulmasta.

Upeaa Saimaan ruoka- ja kulttuuriperimää
D.O. Saimaa -tuotteissa näkyy Saimaan seudun omaleimaisuus. Ne ovat hienoja esimerkkejä Saimaan ruoka- ja kulttuuriperinnöstä ja alueen omista erikoisuuksista.

***

Tutustu D.O. Saimaa -alkuperäismerkkiin ja maukkaisiin tarinoihin täältä.