Ravintola Punkaharju

Lähiruoka ja luonnon raaka-aineet ovat avainasemassa Ravintola Punkaharjun tarjonnassa.

Hotellin ydintiimissä alusta saakka vaikuttanut ruokavisionääri Sami Tallberg on ottanut taas vahvempaa otetta keittiössä ja ryhtynyt viemään hotellin ruoka- ja juomatuotetta entistä villimpään ja vivahteikkaampaan suuntaan. Hotellin keittiössä on tehty aina tinkimätöntä käsityötä. Keittiötä ovat luotsanneet vuorollaan fantastiset keittiömestari Miika Lönn, keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen ja keittiömestari Ilkka Arvola. Hotellin 175-vuotisjuhlavuoden alusta alkaen oli Samin oikea aika taas astua etulinjaan. Samin myötä villiyrttien lajistoa on kasvatettu, villisienikirjo laajennettu ja kasvisruokia lisätty.

Palkittu Keittiömestari, villiyrttipioneeri ja sienifriikki Sami Tallberg tunnustaa ikigaikseen eli inspiraationsa lähteeksi ja elämäntehtäväkseen luonnonkasvien ja villisienten puolesta puhumisen, niiden käytön opastamisen ja korkeakulttuuriin luokiteltavan gastronomian jonka kulmakivinä ovat villin luonnon ainekset.

Tallbergin omaleimainen tyyli perustuu herkullisuuteen, ravinnetiheyteen, luonnon mikrosesonkeihin, oivaltavuuteen ja ympäristöystävällisyyteen — näiden summana Samin vieraat kokevat elämyksen eli yhteyden välittömään ympäristöön, ollen yhtä luonnon kanssa, ei koskaan sen yläpuolella. 

***

Kesäkaudella ravintola on avoinna päivittäin.  Tutustuthan ravintolan tarkempiin aukioloaikoihin ja menusisältöihin täältä. Hotellin ravintolasaleissa ja baarissa on 120 asiakaspaikkaa.

Katso oheiselta videolta mikä on Sami Tallbergin tämän hetken villiyrttilemppari.

***

Hotelli Punkaharjulla Tallberg toteuttaa ikigaitaan täydellisesti — tervetuloa!