Ruokafilosofiamme

Lähiruoka ja luonnon raaka-aineet ovat avainasemassa Hotelli Punkaharjun ravintolan tarjonnassa.

***

Keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen

”Mikolla on ainutlaatuinen kyky välittää lautaselle Punkaharjun henki, metsät ja järvet sekä lähituottajien antimet”

Hotellin emäntä, Saimi Hoyer

Sikurirouskuliemi, tattisuklaakeksit, suklaamousse tattikaramellisydämellä, kantarellia ja kyssäkaalia, aamiaisen siemenpuuro… nämä, ja monet muut annokset ovat syntyneet Mikko Lahtisen käsissä Hotelli Punkaharjun keittiössä. Mikolle syntyi vuosia sitten intohimo rakentaa tasokasta ravintolakulttuuria pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, ja hän onkin jo vuosia vienyt Hotelli Punkaharjun ravintolaa maailmalle yhdessä Saimin kanssa kansainvälisen tason ruoalla ja innovatiivisilla sieniruoilla. ”En koskaan unohda italialaisten vieraidemme hämmästystä ja iloa, kun pöytään tuotiin Lahtisen omenapuulla savustettu maa-artisokkakeitto annosteltuna kannellisiin lasipurkkeihin. Kun purkit avattiin, tila täyttyi taianomaisella keiton tuoksulla ja hennoilla savuhattaroilla. Ikkunoiden takana lepäsi tykkylumen hiljaisuus. Nämä ovat niitä pieniä ihmeitä, joita me Hotelli Punkaharjussa haluamme tarjota!” lisää Saimi.

Viimeiset vuodet kotimaan matkailu on elänyt kulta-aikaansa, ja Hotelli Punkaharju on saavuttanut kunnioitettavan aseman ruokamatkailun tyyssijana. Villiyrtit ja niiden monipuolinen käyttö ovat ihastuttaneet ympäri Suomen matkanneita ihmisiä, joita on vilistänyt hotellin käytävillä parhaimmillaan 350 henkilöä päivässä.

Tällä hetkellä Mikko johtaa Hotelli Punkaharjun keittiön lisäksi myös arvostetun SicaPelle-ravintolan keittiötä Porvoossa ja keittiömestarina Hotelli Punkaharjun ravintolassa toimii Pyry Nykänen. Vuonna 2022 ravintola-alan ammattilaiset äänestivät Hotelli Punkaharjun ravintolan Suomen 44. parhaaksi.

“Hotelli Punkaharjun ravintola ja keittiö ovat kovalla työllä ja innovatiivisuudella nostaneet matkailupitäjän Suomen gastronomiselle kartalle, ja nyt myös ensimmäistä kertaa Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listalle.”

Eeropekka Rislakki, Viisi Tähteä -verkkomedia

Tervetuloa nauttimaan kaikilla aisteilla Itä-Suomen parhaaseen ravintolaan.

***

Kesäkaudella ravintola on avoinna päivittäin.  Tutustuthan ravintolan tarkempiin aukioloaikoihin ja menusisältöihin täältä. Hotellin ravintolasaleissa ja baarissa on 120 asiakaspaikkaa, joita koronaepidemian aikana rajoitetaan voimassaolevien suositusten mukaisesti.