Ruokafilosofiamme

Lähiruoka ja luonnon raaka-aineet ovat avainasemassa Hotelli Punkaharjun ravintolan tarjonnassa.

Hotelli Punkaharjun ravintolassa kunnioitetaan paikallista ruokakulttuuria modernilla otteella. Vastuun mielikuvituksellisista annoksista ottaa kokkimaajoukkuessa 2021-2024 oleva Pyry Nykänen yhdessä Antti Rämön ja heidän keittiötiiminsä kanssa tarjoten vieraille herkullisia ja mielikuvituksellisia makuelämyksiä, joiden korkealaatuiset raaka-aineet hankitaan lähitilojen ja -alueiden tuottajilta. Hotelli Punkaharjun ravintola on elämys, joka tuo monipuolisesti luonnon ja lähituottajien antimet lautaselle, luohan ympäröivä harju- ja vesistöluonto antimineen ainutlaatuiset puitteet toiminnalle. Sieniherkut ovat hotellin erikoisuus, ja hotellin emäntä Saimi Hoyer tunnetaankin intohimoisena sienestäjänä ja alan asiantuntijana.

Muistutuksena vieraillemme, että päivän menu elää ja listaan vaikuttaa esimerkiksi se, saadaanko Puruvedeltä aamulla ahvenia vai muikkuja. Aterioidemme raaka-aineet tulevat nimittäin paikallisilta toimijoilta: tuoreet kalat kalastajilta, marjat ja sienet keruupäivänä poimijoilta sekä lihat ja vihannekset lähitiloilta. Villiyrtit sekä oman yrttitarhan antimet tuovat lisää aromia annoksiin.

Historiallinen ravintolasalimme ja iso terassimme mahduttaa meille parhaimmillaan 180 henkeä kerrallaan, ja tarjoamme heille unohtumattomia elämyksiä lounaan ja illallisen merkeissä, upean näköalan siivittämänä.

Viimeiset vuodet kotimaan matkailu on elänyt kulta-aikaansa, ja Hotelli Punkaharju on saavuttanut kunnioitettavan aseman ruokamatkailun tyyssijana. Villiyrtit ja niiden monipuolinen käyttö ovat ihastuttaneet ympäri Suomen matkanneita ihmisiä, ja vuonna 2022 ravintola-alan ammattilaiset äänestivät Hotelli Punkaharjun ravintolan Suomen 44. parhaaksi. Hotelli Punkaharju on yksi neljästä Saimaa Gastronomy yrityksestä.  Saimaa Gastronomy-verkoston teemaviikonloput voittivat Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 -palkinnon valtakunnallisessa Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailussa. Hotelli Punkaharjun keittiö on useaan otteeseen palkittu, viimeisimpänä Glorian Ruoka ja Viini -lehti valitsi Hotelli Punkaharjun aamiaisen vuoden 2021 parhaaksi aamupalaksi Suomessa.

Tervetuloa nauttimaan kaikilla aisteilla Itä-Suomen parhaaseen ravintolaan.

***

Kesäkaudella ravintola on avoinna päivittäin.  Tutustuthan ravintolan tarkempiin aukioloaikoihin ja menusisältöihin täältä.