Ruokafilosofia

Lähiruoka ja luonnon raaka-aineet ovat avainasemassa Hotelli Punkaharjun ravintolan tarjonnassa.

***

Keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen palaa Hotelli Punkaharjun keittiöön!

Sikurirouskuliemi, tattisuklaakeksit, suklaamousse tattikaramellisydämellä, kantarellia ja kyssäkaalia, aamiaisen siemenpuuro… nämä, ja monet muut annokset muistetaan Mikko Lahtisen aikakaudelta Hotelli Punkaharjun keittiössä. Hotelli Punkaharjun ensimmäisestä kesästä alkaen kolmen vuoden ajan Hotelli Punkaharjun ravintolaa maailmalle yhdessä Saimin kanssa vienyt Mikko hurmasi harjun kansallismaisemassa kansainvälisen tason ruoalla ja innovatiivisilla sieniruoilla. Mikko palasi toisen lapsen syntymän myötä suvun luokse eteläiseen Suomeen, ja Mikon aikoinaan Punkaharjulle tuonut villiyrttivirtuoosi Sami Tallberg otti jälleen hotellin keittiön huomaansa.

Viimeiset vuodet kotimaan matkailu on elänyt kulta-aikaansa, ja yhdessä Sami Tallbergin kanssa Hotelli Punkaharju on saavuttanut kunnioitettavan aseman ruokamatkailun tyyssijana. Villiyrtit ja niiden monipuolinen käyttö ovat ihastuttaneet ympäri Suomen matkanneita ihmisiä, joita on vilistänyt hotellin käytävillä parhaimmillaan 350 henkilöä päivässä. Nyt kaikkien aikojen ennätyskesän loppupuolella on aika jälleen astua askel eteenpäin sekä jatkaa Mikko Lahtisen tarinaa Hotelli Punkaharjussa!

”Mikolla on ainutlaatuinen kyky välittää lautaselle Punkaharjun henki, metsät ja järvet sekä lähituottajien antimet. Tämä on juuri oikea aika Lahtisen paluulle;
sienikausi alkaa nyt, joten olen erittäin onnellinen kun pääsemme taas todistamaan oivaltavaa sieniruokien ilotulitusta” kertoo hotellin emäntä, Saimi Hoyer.

Mikolle syntyi vuosia sitten intohimo rakentaa tasokasta ravintolakulttuuria pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, ja tällä hetkellä Mikko johtaakin Hotelli Punkaharjun keittiön lisäksi myös arvostetun SicaPelle-ravintolan keittiötä Porvoossa. Vaikka Mikko ja Saimi näkevätkin näiden ravintoloiden täydentävän toisiaan ja ajavan samaa isompaa asiaa, on Mikko onnellinen, kun pääsee jälleen hyödyntämään pinnan alla kuplinutta Punkaharju-luovuuttaan täysin teoin.

– Hotelli Punkaharju ja koko Punkaharjun alue jättivät meidän perheeseemme ikuisen jäljen. Tuntuu uskomattomalta, että palaset loksahtivat tällä tavalla paikoilleen, ja haikeisiin tunnelmiin päättynyt tarina Hotelli Punkaharjussa saakin jatkoa. Olen innoissani, että voimme yhdistää voimamme jälleen, ja siirtyä tekemisessä suoraan seuraavalle tasolle – kiitos Saimin ja koko hotellin väen kovan työn sekä viime vuosien aikana keräämieni uusien kokemuksien. Pääsen iskemään heti tulevan syksyn sienitapahtumiin kiinni, ja uskonkin, että meillä on mieletön syys- ja talvikausi edessämme! Ravintolaan rakentuu mahtava tiimi, jossa vaikuttavat vanhat tutut kuten keittiön Paula sekä ravintolapäällikkö Max.

”En koskaan unohda italialaisten vieraidemme hämmästystä ja iloa, kun pöytään tuotiin Lahtisen omenapuulla savustettu maa-artisokkakeitto annosteltuna kannellisiin lasipurkkeihin. Kun purkit avattiin, tila täyttyi taianomaisella keiton tuoksulla ja hennoilla savuhattaroilla. Ikkunoiden takana lepäsi tykkylumen hiljaisuus. Nämä ovat niitä pieniä ihmeitä, joita me Hotelli Punkaharjussa haluamme tarjota!” lisää Saimi.

Keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen on paikalla ensimmäistä kertaa elokuun viimeisellä viikolla ja toivottaakin kaikki vanhat ja uudet ystävät tervetulleeksi tervehtimään.

***

Kesäkaudella ravintola on avoinna päivittäin.  Tutustuthan ravintolan tarkempiin aukioloaikoihin ja menusisältöihin täältä. Hotellin ravintolasaleissa ja baarissa on 120 asiakaspaikkaa, joita koronaepidemian aikana on rajoitettu voimassaolevien suositusten mukaisesti.