23.-27.8 Sienineuvojakoulutus

 

***

23.-27.8.2021 järjestetään supersuosittu sienineuvojan peruskurssi, joka on joka vuosi ollut ennakkoon loppuunmyyty. Opettajina toimivat sieniguru ja sienikirjailija Jarkko Korhonen sekä elintarvikehygieenikko ja intohimoinen sieniharrastaja Virpi Laamanen. Kovasti kysytty sienineuvojakoulutus sopii mainiosti sieniharrastajille tai -ammattilaisille, jotka haluavat syventää tietoaan ruokasienistä, niiden poimintatekniikasta, käsittelystä, säilönnästä ja myynnistä sekä oppia tuntemaan vaarallisimmat myrkkysienet.

Hotelli Punkaharjun sienineuvojakoulutus on oppisisällöltään perinteinen sienineuvojakurssi, jonka hyväksytysti suoritettuasi saat hyvät eväät sienien kaupalliseen poimimiseen ja kurssien pitämiseen. Erityisen hyvin kurssi sopii elintarvikealalla työskenteleville, esimerkiksi ravintoloitsijoille, keittiömestareille ja pitopalveluyrittäjille, jotka haluavat käyttää vastuullisesti Suomen luonnon tarjoamia syötäviä sieniä tuotteissaan ja annoksissaan. Kurssi sopii myös heille, jotka haluavat järjestää ja opastaa sieniretkiä. Koska Opetushallitus ja alan toimijat ovat halunneet luopua sienineuvoja-nimikkeen käytöstä, emme sellaista voi enää virallisesti myöntää, mutta kurssit ovat samansisältöisiä kuin neuvojakurssit aiemminkin, ja antavat kurssilaisille hyvät valmiudet yrttien/sienten kaupalliseen poimimiseen ja poimijakursseja vastaavien kurssien suunnitteluun ja pitämiseen.

Kurssista puolet vietetään maastossa, puolet teorian parissa. Kurssiin kuuluu Sienimetsästä markkinoille -oppikirjan (omakustanteinen) ja sähköiseen ennakkomateriaaliin perehtyminen, sekä ennakkotehtävien teko. Sekä ennen että jälkeen sienineuvojakoulutusta on mahdollista osallistua Hotelli Punkaharjun sieniviikonloppuun.

Kurssin hinta majoituksen kanssa 750€/hlö, sisältäen majoituksen jaetussa Hotelli Punkaharjun metsähuoneessa Pihlajaveden rannalla 22.-27.8.2021, aamiaiset hotellin päärakennuksessa, lounaat Museoravintola Nilassa, opetuspäivän jälkeiset löylyt Hotelli Punkaharjun rantasaunassa, iltaruokailut su-ke, upean sieni-illallisen torstaina sekä todistuksen kurssista.

Hinta ilman majoitusta 290€/hlö, sisältäen lounaat Museoravintola Nilassa sekä todistuksen kurssista.

Varmista paikkasi ja tee varaus suositulle sienineuvojakurssille nyt.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Varauksiin ja peruutuksiin sovelletaan Hotelli Punkaharjun teema- ja tapahtumapakettien erityisehtoja.

***

Varaukset ja tiedustelut:
p. 015 511 311