Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

4.3.2023 Punkaharju Soi ja Loistaa: Ilari Edelmannin sävellyksen ”Punkaharju” maailman ensi-ilta sekä samppanjaillallinen

4.3.2023 17:00 - 21:00

Maaliskuun ensimmäisenä lauantaina, keskellä hiljalleen väistyvää pimeyttä Punkaharju soi ja loistaa ennennäkemättömällä tavalla!

Säveltäjä ja pianisti Ilari Edelmann on kolmas säveltäjä Edelmann, joka säveltää Punkaharjulle musiikkia. Teos kuullaan ensimmäistä kertaa keskellä talvista harjumaisemaa, Hotelli Punkaharjulla, ja Ilarin sävellyksen kanssa pimenevässä illassa harjulla tanssahtelee Juhani Harjun suunnittelema valoteos.

Säveltäjä ja pianisti Ilarin Edelmannin isoisä Casimir Edelmann oli tunnettu ja hyvin pidetty kanttori sekä säveltäjä Punkaharjun kirkossa ja juurruttava juuri Punkaharjulle.

Casimir sävelsi mm. Punkaharjun laulun sekä kastevirren, jota moni punkaharjulainen perhe on kuullut omissa kastajaisissaan. Hänen poikansa, säveltäjä Toni Edelmann on myös tunnettu Punkaharjulla, jossa kävi koulunsa ja ollut musiikillisesti aktiivinen paikallisesti. Toni sävelsi teoksen METSÄ Luston avajaisiin, jossa Ilarikin oli nuorena poikana soittamassa isänsä rinnalla pianoa. Tonin kappaleet ovat muutenkin tunnettuja Suomalaisille eikä vähiten Samuli Edelmannin, hänen poikansa levytettyä vaiheet I ja II levyt.

Tapahtumassa nähtävän valoteoksen tekijä on Fiskarsilainen Juhani Harju, joka on runoilija ja arkkitehti. Hän on julkaissut useita runoteoksia ja mm. luonut Fiskars House konseptin.

Ennen ensi-iltaa kuulemme huikeiden muusikoiden Serafiina & Ilari Edelmannin tulkintoja Tonin Edelmannin kappaleista, jonka jälkeen tarjoillaan palkitun ravintolamme ylellinen viiden ruokalajin samppanjaillallinen.

Ainutlaatuisen illallisen yhteydessä Master of Wine Essi Avellan ja Hedon Oy:n Liisa Tirronen esittelevät viittä Taittingerin samppanjaa. Essi Avellan suoritti ensimmäisenä suomalaisena arvostetun Master of Wine tutkinnon. Avellan on tunnettu viinikolumnisti mm. Glorian Ruoka & Viini-lehdessä, hän kirjoittanut lukuisia viinikirjoja ja on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Liisa Tirronen on pitkänlinjan ravintolaosaaja ja viiniammattilainen, jonka perustama viinien maahantuontiyritys Hedon edustaa maailman johtavia viinibrändejä Suomessa; kuten Champagne Taittinger, Villa Maria ja Errazuriz.

Fiskarsiin sävellettiin oma teoksensa: ”Metsä soi”, jota esitettiin Fiskarsin pähkinäpuulehdossa kolme kertaa ja moni tuli katsomaan tapahtuman kaikkina esityskertoina. Teosta kuvailtiin mm. meditatiiviseksi, kosmikseksi ja taianomaiseksi.

Tule kokemaan ainutlaatuinen sävelen ja valon juhla sekä nauttimaan hurmaavista kulinaristista elämyksistä Hotelli Punkaharjuun!

***

Ohjelma:

Punkaharju Soi ja Loistaa 4.3.2023

klo 17:00 Tervetulosanat sekä Serafiina & Ilari Edelmannin esitys – Toni Edelmanin sävelin (Hotellin ravintolassa)
klo 17:30 Viiden ruokalajin samppanjaillallinen
klo 20:30 Punkaharju-sävelen ensi-ilta sekä valoteos

Muutokset aikataulussa ovat mahdollisia.

Hinta:

99 €/ hlö, viiden ruokalajin menu samppanja- viinipakettin kanssa, Sefariina & Ilari Edelmannin esitys

Punkaharju sävel sekä valoteos soivat ja tanssivat ulkona ravintolan terassilta avautuvalla harjulla järvelle päin.
Ensi-iltaa voi seurata ulkoa hotellin terassilta sekä harjun alla sijaitsevalta levikkeeltä (vapaa pääsy).

***

Lisätietoa ja varaukset:
p. 015 511 311

Tiedot

Päivämäärä:
4.3.2023
Aika:
17:00 - 21:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Hotelli Punkaharju
Punkaharjun Harjutie 596, Punkaharju
Savonlinna, 58450 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
+35815511311
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto