Tapahtumat

Hotelli Punkaharju tarjoaa elämyksiä ja tarinoita myös tapahtumien muodossa. Kutsumme vieraamme viihtymään kanssamme ympäri vuoden. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme!

7.5.2021 Ruuskanen Railio Klubi: Pauli Hanhiniemi

Ruuskanen Railio Klubin vieraana tällä kertaa Pauli Hanhiniemi. Klubikeikan aikana kvartetti soittaa poimintoja Hanhiniemen lauluista ja illan aikana kuullaan myös heidän upea YouTube-hitti ”Joki”.

Lue lisää täältä.

8.5 Matkamiesten illallinen

Istahda illallispöytään historioitsijoiden Leena ja Jyrki Paaskosken sekä hotellinomistaja Saimi Hoyerin kanssa. Tarinoissa seuraanne liittyvät lukuisat tunteelliset ja tieteelliset matkamiehet, jotka eri vuosisadoilla ovat hurmaantuneet Punkaharjusta. Tiedätkö mitä mieltä Zachris Topelius oli Punkaharjun hotellin emännöitsijästä? Miksi J. L. Runebergia pelotti niin kovasti harjulla?

Lue lisää täältä.

17.-21.5.2021 Luonnonyrttineuvojakoulutus

Vuoden 2021 uutuutena Hotelli Punkaharju järjestää luonnonyrttineuvojakoulutuksen. Koulutus sopii mainiosti sinulle, joka haluat oppia tai syventää tietojasi syötävistä tai rohdoksina käytettävistä luonnonkasveista, niiden poimintatekniikasta, käsittelystä, säilönnästä, ruuanvalmistuksesta ja myynnistä.

Lue lisää täältä.

22.-23.5 Kevään villiyrtti- ja sieniviikonloppu

Vuoden 2021 sieniviikonloput käynnistyvät kevään spesiaalilla, villiyrtti- ja sieniviikonlopulla. Villiinnytään vihertävästä luonnosta, sen tarjoamista luonnonyrteistä ja kauden ensimmäisistä sienistä! Hotelli Punkaharjun palkitut sieni- ja villiyrtti-illalliset kruunaavat viikonlopun.

Lue lisää täältä.

27.5.2021 Italia-teemailta

Viiniasiantuntija Mauno Rovamaa ja italiaa toisena kotikielenään puhuva, maata kohtaan suurta rakkautta tunteva hotellin emäntä Saimi järjestävät matkan Italiaan. Illan aikana luvassa on italialaista ruokaa, menuun sopivia viinejä maan eri alueilta ja tarinoita Saimin sekä Maunon Italian ajoilta.

Lue lisää täältä.

28.-30.5 Lumoudutaan luonnosta-joogaviikonloppu

Tämän viikonlopun aikana pidetään jalat tukevasti maassa, mutta pää pilvissä. Nautitaan alkukesän luonnosta, yhdessäolosta, opitaan lempeyttä omaa kehoa ja mieltä kohtaan sekä pidetään huolta itsestämme. Kuunnellaan hiljaisuutta ja ihan vain ollaan aurinkoisen harjun hellässä sylissä. Viikonlopun aikana haetaan yhteyttä omaan kehoon hengitystä kuulostellen ja metsää aistien. Kyseessä on siis ainutlaatuinen yhdistelmä kaikkea ihanaa: Suomen kauneinta luontoa, joogaa metsässä ja saaressa alkukesän hennosta vihreydestä nauttien.

Lue lisää täältä.

4.-6.6.2021 Johanna Oraksen maalauskurssi

Johanna Orasta pidetään innovatiivisena uudistajana, joka on ammentanut vaikutteita mm. flaamilaisesta maalaustyylistä, mutta käsittelee asetelmaa omalla, modernilla tavallaan. Johannan on opiskellut kotimaan lisäksi mm. Pietarin Taideakatemiassa ja Firenzessä. Kesäisin Johanna pitää ateljeetaan ja taidenäyttelyään Punkaharjulla – vain kilometrin päässä Hotelli Punkaharjusta!

Viikonlopun aikana inspiroidutaan Johannan ohjauksesta ja tarinoista sekä Hotelli Punkaharjun uniikista harjumiljööstä, lounastetaan ja illastetaan yhdessä sekä tietysti aloitetaan yksi tai useampi oma öljyvärityö.

Lue lisää täältä.

5.6. Mert Otsamon muotinäytös

Mert Otsamo on suomalaisen muodin tämän hetkisiä kärkinimiä. Hänen asujaan on totuttu näkemään niin catwalkilla, suomalaisten huippuartistien päällä sekä Itsenäisyyspäivän Linnanjuhlissa. Otsamon asuja on nähty myös esimerkiksi Berliinin catwalkeilla. Otsamo on suunnittelijana rohkea ja erittäin kunnianhimoinen ja pääsyt pitkälle jo nuorella iällä.

Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin säestämän Mert Otsamon muotinäytöksen lisäksi illan aikana nautitaan villiruokavelho Sami Tallbergin illallinen sekä julkistetaan jokavuotiseen tapaan Saimin uniikki nahkatakki vuotuisalla teemallaan.

Lue lisää täältä. 

11.6.2021 Ilta Railin ja Saimin kanssa

Tervetuloa viettämään hurmaavaa iltaa kaikkien rakastaman meikkitaiteilijan, huikean voimanaisen Raili Hulkkosen ja hotellin emännän, muotimaailman mallin ja kameleontin Saimi Hoyerin seurassa. Illan aikana Raili ja Saimi kertovat vuosistaan muodin ja kauneuden maailmassa, heidän ystävyydestään, yhteisistä työkeikoista, luovuudesta, intohimosta, kommelluksista, iloista, suruista ja uran yhdistämisestä äiteyteen. Illan vieraat saavat esittää Railille ja Saimille kysymyksiä maan ja taivaan väliltä.

Lue lisää täältä.

11.-12.6.2021 Hurmaannu ja hekumoi -viikonloppu Hotelli Punkaharjussa

Tervetuloa nauttimaan, hurmaantumaan ja hämmentymään kauneudesta, kohtaamisista ja yhteisistä hurmioitumisen hetkistä Hotelli Punkaharjussa. Lauantain aikana kaikkien rakastama meikkitaiteilija, huikea voimanainen Raili Hulkkonen antaa vinkkejä ehostautumiseen. Hotellin emäntä, muotimaailman malli ja kameleontti Saimi Hoyer vetää korkkarikoulua ja ravintolapäällikkö Max Kallinen laittaa mielen kuplimaan samppanjatastingillaan. Pitkin päivää hämmennytään keittiömestari villiruokavelho Sami Tallbergin hekumallisista mauista.

Lue lisää täältä.

7.7 Knipi

Karismaattinen esiintyjä, taitava lauluntekijä Knipi saapuu Hotelli Punkaharjuun toistamiseen heinäkuussa.

Egotripin perustajajäsenenä ja kitaristinakin tunnettu Knipi on saavuttanut tähän astisella urallaan neljä Emma-palkintoa sekä lukuisia kulta- ja platinalevyjä.

Lue lisää täältä.

21.7. Matkamiesten illallinen

Istahda illallispöytään historijoitsijoiden Leena ja Jyrki Paaskosken sekä hotellinomistaja Saimi Hoyerin kanssa. Tarinoissa seuraanne liittyvät lukuisat tunteelliset ja tieteelliset matkamiehet, jotka eri vuosisadoilla ovat hurmaantuneet Punkaharjusta. Tiedätkö mitä mieltä Zachris Topelius oli Punkaharjun hotellin emännöitsijästä? Miksi J. L. Runebergia pelotti niin kovasti harjulla?

Lue lisää täältä.

4.8 Matkamiesten illallinen

Istahda illallispöytään historioitsijoiden Leena ja Jyrki Paaskosken sekä hotellinomistaja Saimi Hoyerin kanssa. Tarinoissa seuraanne liittyvät lukuisat tunteelliset ja tieteelliset matkamiehet, jotka eri vuosisadoilla ovat hurmaantuneet Punkaharjusta. Tiedätkö mitä mieltä Zachris Topelius oli Punkaharjun hotellin emännöitsijästä? Miksi J. L. Runebergia pelotti niin kovasti harjulla?

Lue lisää täältä.

20.8 Sieniristeily

Lähde Saimin matkaan tutustumaan Saimaan saariston sienimetsien aarteisiin. Reitti  suuntautuu Savonlinnan eteläiseen saaristoon, Kesamonsaaren, Kokonsaaren ja Laukansaaren maisemiin. Päivän aikana tutustutaan eri sienilajeihin.

Lue lisää täältä.

21.-22.8.2021 Elokuun sieniviikonloppu

 

Syksyn ensimmäinen sieniviikonloppu – tämän viikonlopun jäljiltä sormesi syyhyävät vasta aluillaan olevan sienisyksyn syövereihin!

Ohjaajina toimivat huippuasiantuntijat Jarkko Korhonen ja Virpi Laamanen, viikonlopun emäntänä Hotelli Punkaharjun oma sienimentori Saimi Hoyer. Luvassa on perinpohjaista perehdytystä, sieniretkiä ja -näyttelyitä. Viikonloppu huipentuu hurmaavaan usean ruokalajin sieni-illalliseen.

Lue lisää täältä.

23.-27.8.2021 Sienineuvojakoulutus

Kovasti kysytty sienineuvojakoulutus tulee taas Hotelli Punkaharjulle ja sopii mainiosti sieniharrastajille tai -ammattilaisille, jotka haluavat syventää tietoaan ruokasienistä, niiden poimintatekniikasta, käsittelystä, säilönnästä ja myynnistä sekä oppia tuntemaan vaarallisimmat myrkkysienet. Kurssin hyväksytysti suoritettuasi saat sienineuvojan tutkinnon. Opettajina toimivat Jarkko Korhonen ja Virpi Laamanen.

Lue lisää täältä.

27.8. Sieniristeily

Lähde Saimin ja Okin matkaan tutustumaan Saimaan saariston sienimetsien aarteisiin. Päivän aikana tutustutaan eri sienilajeihin Saimin ja Okin kanssa.

Lue lisää täältä.

27.8 Timo Lassy Trio

Timo Lassya voi hyvällä syyllä kutsua maamme valovoimaisimmaksi jazz-artistiksi. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion.

Punkaharjun elokuisessa illassa Lassy esittelee vielä toistaiseksi harvoin kuullun uuden triokokoonpanonsa, johon kuuluvat kotimaisen jazzin kovatasoiset luottonimet basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen. Trio kätkee taakseensa siis jotain uutta ja yllättävääkin, ja luvassa on tuoretta nimenomaan tälle ryhmälle sävellettyä musiikkia Lassyn terävästä sävelkynästä.

Lue lisää täältä.

28.-29.8.2021 Suomen Luonnon päivän sieniviikonloppu

 

Syksyn toinen sieniviikonloppu. Ohjaajina toimivat huippusuositut asiantuntijamme Jarkko Korhonen ja Tea von Bonsdorff. Viikonlopun aikana tutustutaan metsien monipuolisiin aarteisiin, perehdytään sienten käyttöön ja opetellaan tunnistamaan myös harvinaisempia ruokasieniä.

Lue lisää täältä. 

4.9.2021 Emma Salokoski

Emma Salokoski-trio esittää tällä uniikilla keikallaan poikkileikkauksen ohjelmistoa Emman uran varrelta. Mukaan mahtuvat niin runoihin sävelletyt laulut, kuin Emman omat sävellykset. Muusikoiden jäljittelemätön ja persoonallinen soittotyyli lyö lauluihin oman leimansa ja nostaa monet uusille tasoille. Konsertin tunnelmat vaihtelevat saumattomasti herkistelystä iloitteluun.

Lue lisää täältä.

17.9 Sieniristeily Saimaan saaristoon

Lähde Saimin matkaan tutustumaan Saimaan saariston sienimetsien aarteisiin.Lähtö Savonlinnan matkustajasatamasta m/s Elviiralla klo 9.30 ja paluu noin klo 16. Reitti  suuntautuu Savonlinnan eteläiseen saaristoon, Kesamonsaaren, Kokonsaaren ja Laukansaaren maisemiin. Perjantain 17.9 lähdöllä oppaina mukana sieniasiantuntija Jarkko Korhonen ja Saimi Hoyer.

Lue lisää täältä.

18.-19.9.2021 Syyskuun sieniviikonloppu

Tämä on viikonloppu, johon kannattaa lähteä jo perjantaina osallistumalla sieniristeilyyn Saimaalla. Syksyn viimeisen sieniviikonlopun ohjaajina toimivat huippusuositut asiantuntijamme Jarkko Korhonen ja Virpi Laamanen. Viikonloppua emännöi Hotelli Punkaharjun sieniemäntä Saimi Hoyer.

Lue lisää täältä.

2.10.2021 Tuure Kilpeläinen


Laulaja, muusikko ja lauluntekijä Tuure Kilpeläinen saapuu trumpetisti Mikko ’Gunu’ Karjalaisen yhteyeen vieraaksi erikoiskeikalle Hotelli Punkaharjuun. Tuure lupaa, että keikalla kuullaan hänen lempikappaleitaan henkilökohtaisen musiikillisen matkan varrelta sekä muutama tarkoin valittu helmi Tuuren omasta tuotannosta.

Lue lisää täältä.

16.10.2021 Anne-Mari Pahkalan muotinäytös

Ylellisistä ilta-asuistaan tunnetun muotisuunnittelijan mallisto, Anne-Mari Pahkala Classics Collection saapuu Hotelli Punkaharjulle. Anne-Mari Pahkala Classics Collection on luotu vaatekaapin kulmakiviksi, niiksi luottovaatteiksi, jotka pelastavat kiireisen aamun ja tuovat itsevarmuutta, silloin kun sitä tarvitaan. Keittiömestari, villiruokavelho Sami Tallbergin suunnitteleman kolmen ruokalajin illallisen ohessa nautittavan näytöksen aikana Saimi ja Anne-Mari keskustelevat ajattomasta tyylistä, laadusta, oman vaatekaapin kulmakivistä sekä tietenkin siitä, miltä tuntuu pukea ylleen ylellinen uniikki iltapuku. Muotinäytöstä säestää musiikin moniosaaja Ilkka Vesioja ja illan aikana kuullaan myös savonlinnalaista Katja Elleä muutaman tunteellisen laulun verran.

Lue lisää täältä. 

22.-24.10.2021 Johanna Oraksen maalauskurssi

Kurssi järjestetään taas kolmepäiväisenä, joten ensimmäiset maalaussessiot alkavat jo perjantaiaamuna. Pidennettyyn viikonloppuun mahtuu enemmän aikaa taiteelle ja tietysti aikaa rentoutumiselle ja nautiskelulle. Perjantai-iltana istutaan Saimin ja Johannan kanssa illalliselle, jonka aikana selviää, miten suomalainen kansallismaisema Punkaharjulla on vaikuttanut näiden karismaa hehkuvien naisten luomisvoimaan. Lauantaina puolestaan rentoudutaan upean Mariskan keikalla. Viikonlopun aikana inspiroidutaan Johannan ohjauksesta ja tarinoista sekä Hotelli Punkaharjun uniikista harjumiljööstä, lounastetaan ja illastetaan yhdessä sekä tietysti aloitetaan yksi tai useampi oma öljyvärityö.

Lue lisää täältä.

23.10.2021 Mariska

Taitava lauluntekijä ja karismaattinen esiintyjä Mariska saapuu Hotelli Punkaharjuun maaliskuussa. Vain Elämää-sarjan uusimmalta tuotantokaudeltakin tuttu Mariska on noussut kauden suosikiksi upeilla tulkinnoillaan. Keikalla kuullaan Mariskan tuotantoa modernein akustisin sovituksin.

Lue lisää täältä.

18.12.2021 ShoWhat säihkyy taas Punkaharjulla

Suomen drag-taivaan kiintotähdet, Osku Heiskanen ja Jarkko Valtee, häikäisevät loisteellaan jälleen kerran Hotelli Punkaharjun joulukuun pimeyttä. Illan show’ssa Suomen alkuperäiset ja upeimmat setätädit marssittavat lavalle kaikki rakastetuimmat kotimaiset ja ulkomaiset hahmonsa vuosien varrelta sekä tapaamme joukon uusia ja ajankohtaisia, yllättäviä tuttavuuksia. Glamouria, hersyvää huumoria, paljettien säihkettä, suuria tunteita sekä tietysti yllätyksiä – sitä kaikkea on lupa odottaa tältä illalta. Esityksen nähneet voivat todistaa, että ShoWhat’n parissa arki taatusti unohtuu ja joulustressi laukeaa.

Lue lisää täältä.

30.4.2022 Jarkko Tamminen Kuuleeko Punkaharju?- imitaatioshow

Jarkko Tammisen ”Kuuleeko Punkaharju?” -imitaatioshow rantautuu vappuaattona 30.4.2022 Punkaharjulle.

Esitys koostuu sekä puhe- että lauluimitaatioista. Lavalla nähdään ja kuullaan imitaatioita Sauli Niinistöstä Kimi Räikköseen ja Lauri Tähkästä Paula Koivuniemeen. Illan aikana käydään läpi ajankohtaisia aiheita ja myös paikalliset “kuuluisuudet” saavat osansa, kun hahmot ottavat esille paikkakunnalla puhuttavia asioita.

Lue lisää täältä.

16.-23.5.2022 Elämäsi laulu®

Haluaisitko kerran elämässäsi tehdä laulun? Kepeän rallin tai rakkauslaulun aviopuolisollesi, ystävillesi, lapsille? Pelkäätkö, ettet osaa? Älä huoli, sillä toukokuun vehreydessä historiallisen kauniissa maisemissa se taatusti onnistuu. ELÄMÄSI LAULU®-kurssilla Hotelli Punkaharjussa sinulla on oppaanasi ensiluokkaiset valmentajat, Heikki Salo ja Tuija Rantalainen. He takaavat, että kotimatkalla sinulla on matkalaukussasi oma biisi, jonka olet sanoittanut ja säveltänyt ihan itse tai yhdessä ystäväsi kanssa. Sinun ei tarvitse osata laulaa tai soittaa mitään soitinta, voit silti tehdä laulun.

Lue lisää täältä.