Tapahtumat

Hotelli Punkaharju tarjoaa elämyksiä ja tarinoita myös tapahtumien muodossa. Kutsumme vieraamme viihtymään kanssamme ympäri vuoden. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme!

12.-14.2.2021 Saimaa Gastronomy – Ystävänpäivän lumoa

Saimaa Gastronomy Järvikalojen lumoa-teemaviikonloppu 12.-14.2.2021 tarjoaa herkullisia kattauksia, mielenkiintoista ohjelmaa sekä mukavaa ostettavaa itselle ja lahjaksi. Järjestämme tämän Rakkauden aikaa -teemaviikonlopun yhdessä muiden Saimaa Gastromy -kohteiden, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano kanssa.

Hotelli Punkaharju on rakentanut hurmaavan ohjelmakattauksen, ja lounas- ja illallistarjoilumme vievät kielen mukanaan. Pöytä on katettuna, olkaa hyvät!
Tutustu Gastroviikonlopun ohjelmaan tarkemmin täältä.

Hotelli Punkaharjun talvilomaviikot 22.-28.2.2021

Talvilomaviikolla 8 Hotelli Punkaharju on avoinna päivittäin ja tarjoaa luonnon rauhaa, saunan lämpöä ja herkullisia aterioita sekä paikallisille, että muille matkalaisille. Hotelli Punkaharjun talvilomaviikoilla pääset nauttimaan aktiviteeteista, kuten saunayogasta, lumikenkäretkistä ja ohjatusta kehonhuolto-tunnista, tai voit hiihtää, luistella tai laskea pulkalla aivan omatoimisesti. Vaihtoehtoisesti voit myös nauttia omasta rauhasta ja olla tekemättä yhtään mitään.

Tutustu Hotelli Punkaharjun talvilomaviikkojen tarkempaan ohjelmaan täältä. 

5.3.2021 Ilta Railin ja Saimin kanssa

Tervetuloa viettämään hurmaavaa iltaa kaikkien rakastaman meikkitaiteilijan, huikean voimanaisen Raili Hulkkosen ja hotellin emännän, muotimaailman mallin ja kameleontin Saimi Hoyerin seurassa. Illan aikana Raili ja Saimi kertovat vuosistaan muodin ja kauneuden maailmassa, heidän ystävyydestään, yhteisistä työkeikoista, luovuudesta, intohimosta, kommelluksista, iloista, suruista ja uran yhdistämisestä äiteyteen. Illan vieraat saavat esittää Railille ja Saimille kysymyksiä maan ja taivaan väliltä.

Lue lisää täältä.

6.3.2021 Duo Salmenkivi ja Tossavainen

Duo on pieni, mutta hyvin sopeutuvainen ja taipuisa kokoonpano; vain kaksi laulajaa, akustiset kitarat ja mausteena huuliharppu. Ohjelmisto sisältää  tuttuja kotimaisia ja kansainvälisestikin tunnettuja kappaleita ja mukaan on valittu myös muutama vähemmälle radiosoitolle jäänyt kappale, jotka kuitenkin ansaitsevat tulla kuulluiksi. Varmaa on, että illan aikana pistetään jalalla koreasti ja tanssitaan hyvän musiikin tahtiin.

Lue lisää täältä.

6.3.2021 Anne-Mari Pahkalan muotinäytös

Ylellisistä ilta-asuistaan tunnetun muotisuunnittelijan mallisto, Anne-Mari Pahkala Classics Collection saapuu Hotelli Punkaharjulle. Anne-Mari Pahkala Classics Collection on luotu vaatekaapin kulmakiviksi, niiksi luottovaatteiksi, jotka pelastavat kiireisen aamun ja tuovat itsevarmuutta, silloin kun sitä tarvitaan. Keittiömestari, villiruokavelho Sami Tallbergin suunnitteleman kolmen ruokalajin illallisen ohessa nautittavan näytöksen aikana Saimi ja Anne-Mari keskustelevat ajattomasta tyylistä, laadusta, oman vaatekaapin kulmakivistä sekä tietenkin siitä, miltä tuntuu pukea ylleen ylellinen uniikki iltapuku. Muotinäytöstä säestää musiikin moniosaaja Ilkka Vesioja ja illan aikana kuullaan myös savonlinnalaista Katja Elleä muutaman tunteellisen laulun verran.

Lue lisää täältä. 

6.-7.3.2021 Hurmaannu ja hekumoi -viikonloppu Hotelli Punkaharjussa

Tervetuloa nauttimaan, hurmaantumaan ja hämmentymään kauneudesta, kohtaamisista ja yhteisistä hurmioitumisen hetkistä Hotelli Punkaharjussa. Lauantain aikana kaikkien rakastama meikkitaiteilija, huikea voimanainen Raili Hulkkonen antaa vinkkejä ehostautumiseen. Hotellin emäntä, muotimaailman malli ja kameleontti Saimi Hoyer vetää korkkarikoulua ja ravintolapäällikkö Max Kallinen laittaa mielen kuplimaan samppanjatastingillaan. Illan ohjelmassa nähdään muotisuunnittelija Anne-Mari Pahkalan ainutkertainen muotinäytös, jota Katja Hintsa säestää laulullaan yhdessä pianisti Ilkka Vesiojan kanssa. Pitkin päivää hämmennytään keittiömestari villiruokavelho Sami Tallbergin hekumallisista mauista.

Lue lisää täältä.

Maaliskuun valo-joogaviikonloppu

Tule nauttimaan maaliskuun valosta ja pitenevistä päivistä harmoniseen Hotelli Punkaharjuun. Maaliskuun joogaviikonlopun ohjelmassa on kaikkea kaunista, kuten Yin-joogaa, meditaatiota,  joogaa ja pilatesta, lumikenkäilyä ja luistelua, saunajoogaa sekä saunomista ja paljuilua. Viikonlopun kruunaa upealla konsertillaan sopraano Kaisa Makkonen.

Lue lisää täältä.

13.3 Kaisa Makkonen

Koulutettu oopperalaulaja, sopraano Kaisa Makkonen esiintyy Hotelli Punkaharjun ravintolasalissa.  Kaisan henkilökohtaiset kokemukset, dramaattisetkin, ovat muokanneet hänestä hyvän, draamallisen tulkitsijan ja esiintyjän.

Lue lisää täältä.

26.3.2021 Saimin ja Johannan ilta

Tule mukaan Saimin ja Johannan iltaan kuulemaan ja keskustelemaan kahden voimanaisen elämästä ja ystävyydestä. Illan teemoissa keskustellaan niin luovuudesta, taiteesta ja taiteilijaelämästä kuin ystävyydestä, äitiydestä sekä luottamuksesta. Illan aikana nautitaan kolmen ruokalajin illallinen.

Lue lisää täältä.

26.-28.3.2021 Johanna Oraksen maalauskurssi

Kurssi järjestetään taas kolmepäiväisenä, joten ensimmäiset maalaussessiot alkavat jo perjantaiaamuna. Pidennettyyn viikonloppuun mahtuu enemmän aikaa taiteelle ja tietysti aikaa rentoutumiselle ja nautiskelulle. Perjantai-iltana istutaan Saimin ja Johannan kanssa illalliselle, jonka aikana selviää, miten suomalainen kansallismaisema Punkaharjulla on vaikuttanut näiden karismaa hehkuvien naisten luomisvoimaan. Lauantai-iltana puolestaan irrotellaan lahjakkaan lauluntekijä-laulaja Mariskan tahdissa. Viikonlopun aikana inspiroidutaan Johannan ohjauksesta ja tarinoista sekä Hotelli Punkaharjun uniikista harjumiljööstä, lounastetaan ja illastetaan yhdessä sekä tietysti aloitetaan yksi tai useampi oma öljyvärityö.

Lue lisää täältä.

27.3.2021 Mariska

Taitava lauluntekijä ja karismaattinen esiintyjä Mariska saapuu Hotelli Punkaharjuun maaliskuussa. Vain Elämää-sarjan uusimmalta tuotantokaudeltakin tuttu Mariska on noussut kauden suosikiksi upeilla tulkinnoillaan. Keikalla kuullaan Mariskan tuotantoa modernein akustisin sovituksin.

Lue lisää täältä.

3.4.2021 Emma Salokoski

Emma Salokoski-trio esittää tällä uniikilla keikallaan poikkileikkauksen ohjelmistoa Emman uran varrelta. Mukaan mahtuvat niin runoihin sävelletyt laulut, kuin Emman omat sävellykset. Muusikoiden jäljittelemätön ja persoonallinen soittotyyli lyö lauluihin oman leimansa ja nostaa monet uusille tasoille. Konsertin tunnelmat vaihtelevat saumattomasti herkistelystä iloitteluun.

Lue lisää täältä.

30.4. Jarkko Tamminen Kuuleeko Punkaharju?- imitaatioshow

Jarkko Tammisen ”Kuuleeko Punkaharju?” -imitaatioshow rantautuu keskiviikkona vappuaattona 30.4.2021 Punkaharjulle.

Esitys koostuu sekä puhe- että lauluimitaatioista. Lavalla nähdään ja kuullaan imitaatioita Sauli Niinistöstä Kimi Räikköseen ja Lauri Tähkästä Paula Koivuniemeen. Illan aikana käydään läpi ajankohtaisia aiheita ja myös paikalliset “kuuluisuudet” saavat osansa, kun hahmot ottavat esille paikkakunnalla puhuttavia asioita.

Lue lisää täältä.

7.5.2021 Ruuskanen Railio Klubi: Pauli Hanhiniemi

Ruuskanen Railio Klubin vieraana tällä kertaa Pauli Hanhiniemi. Klubikeikan aikana kvartetti soittaa poimintoja Hanhiniemen lauluista ja illan aikana kuullaan myös heidän upea YouTube-hitti ”Joki”.

Lue lisää täältä.

10.-16.5.2021 Elämäsi laulu®

Haluaisitko kerran elämässäsi tehdä laulun? Kepeän rallin tai rakkauslaulun aviopuolisollesi, ystävillesi, lapsille? Pelkäätkö, ettet osaa? Älä huoli, sillä toukokuun vehreydessä historiallisen kauniissa maisemissa se taatusti onnistuu. ELÄMÄSI LAULU®-kurssilla Hotelli Punkaharjussa sinulla on oppaanasi ensiluokkaiset valmentajat, Heikki Salo ja Tuija Rantalainen. He takaavat, että kotimatkalla sinulla on matkalaukussasi oma biisi, jonka olet sanoittanut ja säveltänyt ihan itse tai yhdessä ystäväsi kanssa. Sinun ei tarvitse osata laulaa tai soittaa mitään soitinta, voit silti tehdä laulun.

Lue lisää täältä.

17.-21.5.2021 Luonnonyrttineuvojakoulutus

Vuoden 2021 uutuutena Hotelli Punkaharju järjestää luonnonyrttineuvojakoulutuksen. Koulutus sopii mainiosti sinulle, joka haluat oppia tai syventää tietojasi syötävistä tai rohdoksina käytettävistä luonnonkasveista, niiden poimintatekniikasta, käsittelystä, säilönnästä, ruuanvalmistuksesta ja myynnistä.

Lue lisää täältä.

22.-23.5 Kevään villiyrtti- ja sieniviikonloppu

Vuoden 2021 sieniviikonloput käynnistyvät kevään spesiaalilla, villiyrtti- ja sieniviikonlopulla. Villiinnytään vihertävästä luonnosta, sen tarjoamista luonnonyrteistä ja kauden ensimmäisistä sienistä! Hotelli Punkaharjun palkitut sieni- ja villiyrtti-illalliset kruunaavat viikonlopun.

Lue lisää täältä.

4.-6.6.2021 Johanna Oraksen maalauskurssi

Johanna Orasta pidetään innovatiivisena uudistajana, joka on ammentanut vaikutteita mm. flaamilaisesta maalaustyylistä, mutta käsittelee asetelmaa omalla, modernilla tavallaan. Johannan on opiskellut kotimaan lisäksi mm. Pietarin Taideakatemiassa ja Firenzessä. Kesäisin Johanna pitää ateljeetaan ja taidenäyttelyään Punkaharjulla – vain kilometrin päässä Hotelli Punkaharjusta!

Viikonlopun aikana inspiroidutaan Johannan ohjauksesta ja tarinoista sekä Hotelli Punkaharjun uniikista harjumiljööstä, lounastetaan ja illastetaan yhdessä sekä tietysti aloitetaan yksi tai useampi oma öljyvärityö.

Lue lisää täältä.

20.8 Sieniristeily

Lähde Saimin matkaan tutustumaan Saimaan saariston sienimetsien aarteisiin. Reitti  suuntautuu Savonlinnan eteläiseen saaristoon, Kesamonsaaren, Kokonsaaren ja Laukansaaren maisemiin. Päivän aikana tutustutaan eri sienilajeihin.

Lue lisää täältä.

21.-22.8.2021 Elokuun sieniviikonloppu

Syksyn ensimmäinen sieniviikonloppu – tämän viikonlopun jäljiltä sormesi syyhyävät vasta aluillaan olevan sienisyksyn syövereihin!

Ohjaajina toimivat huippuasiantuntijat Jarkko Korhonen ja Virpi Laamanen, viikonlopun emäntänä Hotelli Punkaharjun oma sienimentori Saimi Hoyer. Luvassa on perinpohjaista perehdytystä, sieniretkiä ja -näyttelyitä. Viikonloppu huipentuu hurmaavaan usean ruokalajin sieni-illalliseen.

Lue lisää täältä.

17.9 Sieniristeily Saimaan saaristoon

Lähde Saimin matkaan tutustumaan Saimaan saariston sienimetsien aarteisiin.Lähtö Savonlinnan matkustajasatamasta m/s Elviiralla klo 9.30 ja paluu noin klo 16. Reitti  suuntautuu Savonlinnan eteläiseen saaristoon, Kesamonsaaren, Kokonsaaren ja Laukansaaren maisemiin. Perjantain 17.9 lähdöllä oppaina mukana sieniasiantuntija Jarkko Korhonen ja Saimi Hoyer.

Lue lisää täältä.

18.-19.9.2021 Syyskuun sieniviikonloppu

Tämä on viikonloppu, johon kannattaa lähteä jo perjantaina osallistumalla sieniristeilyyn Saimaalla. Syksyn viimeisen sieniviikonlopun ohjaajina toimivat huippusuositut asiantuntijamme Jarkko Korhonen ja Virpi Laamanen. Viikonloppua emännöi Hotelli Punkaharjun sieniemäntä Saimi Hoyer.

Lue lisää täältä.

2.10.2021 Tuure Kilpeläinen


Laulaja, muusikko ja lauluntekijä Tuure Kilpeläinen saapuu trumpetisti Mikko ’Gunu’ Karjalaisen yhteyeen vieraaksi erikoiskeikalle Hotelli Punkaharjuun. Tuure lupaa, että keikalla kuullaan hänen lempikappaleitaan henkilökohtaisen musiikillisen matkan varrelta sekä muutama tarkoin valittu helmi Tuuren omasta tuotannosta.

Lue lisää täältä.