Tapahtumat

Meneillä olevan koronavirusepidemian vuoksi joudumme valitettavasti siirtämään osan Hotelli Punkaharjun tulevista tapahtumista myöhäisemmälle ajankohdalle koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi.

Tiedotamme muutoksista ja uusista ajankohdista mahdollisimman pian suoraan varauksen tehneille sekä verkkosivujen tapahtumakalenterissa ja Facebook- sivullamme. Seuraamme virustilanteen kehittymistä ja valtion linjauksia ja toivomme tilanteen rauhoittuvan mahdollisimman pian.

Hotelli Punkaharju tarjoaa elämyksiä ja tarinoita myös tapahtumien muodossa. Kutsumme vieraamme viihtymään kanssamme ympäri vuoden. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme!

3.-5.4.2020 Laura Paloheimo: pöytälaatikosta kirjaksi kirjoituskurssi PERUTTU

Laura Paloheimon kirjoituskurssi on peruttu meneillään olevan koronavirusepidemian vuoksi. Pyrimme löytämään kirjoituskurssille uuden ajankohdan ensi keväältä. Uudesta kurssiajankohdasta tiedotamme lisää tapahtumakalenterissa sekä Facebook-sivullamme.

On aika kaivaa käsikirjoitus esiin! Kirjailija ja sanataideohjaaja Laura Paloheimon Pöytälaatikosta kirjaksi -kirjoittamiskurssi jatkuu Hotelli Punkaharjulla. Kaksi päiväisellä kurssilla pureudutaan tarinan ytimeen. Tämä kurssi on mitä mainioin ”pöytälaatikkotapauksien” tohtorointia varten, tai ehkä jatkat jostain sellaisesta mitä olet jo kirjoittanut muilla kursseilla, voit tietenkin laatia kokonaan uuden tarinan ja aloittaa uuden tarinan parissa, anna kynän viedä!
Varmaa on että tällä kurssilla luovuus virtaa ja tekstiä syntyy!

Lue lisää täältä.

4.4. Hotelli Punkaharjun lavarunoklubi PERUTTU

Hotelli Punkaharjun lavarunoklubi on valitettavasti peruttu Covid-19 epidemian vuoksi.

Harri Hertell, Anja Erämaja ja Jonna Nummela eli Nihkee Akka valtaavat lavan lauantaina 4.4. Hotelli Punkaharjulla. Luvassa on huumoria, yhteiskunnallisuutta ja lempeyttä kun tämä kova kolmikko pääsee ääneen. Juontamassa mukana tietysti hotellin oma helmi, Saimi Hoyer.

Lisätietoa illasta löydät täältä.

11.4.2020 Metsänhenki Hotelli Punkaharjulla PERUTTU

Metsänhenki tarina!

Metsänhenki tarina nyt videona! Kuvaaja; Silja Minkkinen!@Silja MinkkinenSILJA FILMAA

Gepostet von Metsänhenki am Montag, 10. September 2018

Jyrki Tsutsusen Metsänhenki on peruttu lauantailta 11.4.2020 Covid-19 epidemian vuoksi. Suosittelemme varaamaan paikan 9.7.2020 Luita, Puita ja Lusikoita -illalliseen tai 18.9.2020 järjestettävään Metsänhenki-illalliseen.

Jyrki Tsutsunen, Tatu Rönkkö ja DJ Bunuel hämmentävät ja hemmottelevat yleisöä tapahtumalla, jossa moderni suomalainen ruoanlaitto ja äänitaide kohtaavat ennenkokemattomalla tavalla. Kolmikon tarjoileman maku- ja ääni-menun innoittaja ja raaka-aineiden lähde on suomalainen metsä. Metsänhenki on kulinaristinen äänimatka, jossa syöjä/kuulija matkaa metsän sisimpään ja sen tuntemattomiin ulottuvuuksiin.

Tsutsusen eksoottisen tuttujen ruokalajien aineksina on hänen itsensä Porvoon lähimetsistä keräämät raaka-aineet. Rönkkö ja Bunuel taas luovat musiikkinsa ”metsän materiaaleista” tekemillään soittimilla ja metsän ääniä sämpläämällä.
Kuvittele miltä maistuu mäntypannacotta marinoiduilla kävyillä samalla kun korviisi kantautuu honganrunko-elektrofonilla soitettu balladi hiirihaukkakuoron säestämänä.

Lue lisää ja varaa paikkasi täältä.

Olen Kokonainen-viikonloppuretriitti 24.-26.4. PERUTTU

Mariela Sarkiman Olen Kokonainen- viikonloppuretriitti on valitettavasti jouduttu perumaan Covid-19 epidemian vuoksi.

Tervetuloa viettämään rentouttavaa ja voimaannuttavaa naisten kevätviikonloppua Punkaharjun luonnonkauniisiin maisemiin!

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin sanansaattaja, Mariela Sarkima johdattelee osallistujat naiseuden voiman äärelle inspiroivien mielikuva-, kirjoitus- ja läsnäoloharjoitusten, lempeän liikkeen sekä ihanien rentoutus- ja hemmottelutuokioiden avulla. Tule mukaan päästämään irti stressistä ja kiireestä yksin tai yhdessä ystävän kanssa! Viikonloppu soveltuu kaiken ikäisille, et tarvitse aiempaa retriittikokemusta.

Lue lisää täältä.

24.4. ilmiö-tapahtuman etkot Hotelli Punkaharjulla PERUTTU

ilmiö-tapahtuman etkot Hotelli Punkaharjulla on peruttu meneillään olevan koronavirusepidemian vuoksi.

Hotelli Punkaharjulla juhlitaan perjantaina 24.4. ensi kertaa Savonlinnassa järjestettävän ilmiö-tapahtuman etkoja. Etkoilla taiteilijat antavat maistiaisen seuraavan päivän esityksistä, keskustelevat yleisön kanssa ja jakavat ajatuksia tapahtuman ohjelmasta.  Mukana ovat viulisti Aliisa Neige Barrière, sellisti Jakob Kullberg, harmonikkataiteilija Janne Valkeajoki ja säveltäjä Kaija Saariaho sekä juontajana Pekka Hako.

Lue lisää täältä.

8.5.2020 Ruuskanen Railio Klubi: Hanhiniemi – Rauhala M.A.D. / PERUTTU

Konsertti on peruttu meneillään olevan koronavirusepidemian vuoksi. Pyrimme löytämään konsertille uuden ajankohdan myöhemmin tälle vuodelle. Tiedotamme uudesta ajankohdasta tapahtumakalenterissa sekä Facebook-sivullamme.

Ruuskanen Railio Klubin vieraana tällä kertaa Pauli Hanhiniemen ja Ville Rauhalan M.A.D. – Melko Akustinen Duo. Klubikeikan aikana kvartetti soittaa poimintoja Hanhiniemen lauluista ja illan aikana kuullaan myös heidän upea YouTube-hitti ”Joki”.

Lue lisää täältä.

Kevään villiyrtti- ja sieniviikonloppu 16.-17.5.2020 PERUTTU

Kevään villiyrtti- ja sieniviikonloppu on peruttu Covid-19 epidemian vuoksi.

Vuoden 2020 sieniviikonloput käynnistyvät kevään spesiaalilla, villiyrtti- ja sieniviikonlopulla. Villiinnytään vihertävästä luonnosta, sen tarjoamista luonnonyrteistä ja kauden ensimmäisistä sienistä! Hotelli Punkaharjun palkitut sieni- ja villiyrtti-illalliset kruunaavat viikonlopun.

Lue lisää täältä.

26.-28.6.2020 Joogaa Saimaan rannalla

 

Kesä koittaa – on aika rauhoittua luonnon ääreen ja nauttia. Hotelli Punkaharjun kesäkuinen joogaviikonloppu vie sinut kauniin luonnon helmaan Saimaan rannoille. Kesän helliessä, voi joogasta nauttia vaikkapa hotellin laiturilla, rannalla tai lähisaaressa. Annetaan huolien hävitä kesätuulen mukana ja rauhoitutaan nauttimaan hetkestä.

Lue lisää täältä.

2.7.2020 Matkamiesten päivällisellä Tommi Korpela HUOM! Uusi ajankohta

Matkamiesten päivällinen on siirretty sunnuntailta 29.3.2020 torstaille 2.7.2020 Covid-19 epidemian vuoksi.

Millaiseksi Hotelli Punkaharjun Matkamiesten pöytäseurue muuttuu, kun seuraamme istahtaa näyttelijä Tommi Korpela? Matkamiehet Tommi, Saimi sekä Punkaharjun historian asiantuntijat Leena ja Jyrki Paaskoski pitävät huolen siitä, että hotellin keittiön taivaallinen neljän ruokalajin päivällinen maistuu vieläkin paremmalta! Luvassa on tunteita, tuskaa ja rakkautta, ihmeellisiä kohtaamisia ja kummallisia kohtaloita. Tommi kertoo myös, mikä häntä vetää Punkaharjulle.

Lue lisää täältä.

9.7.2020 Luita, puita ja lusikoita

Luita, puita & lusikoita on mm. Hukkatilasta ja Metsänhengestä tutun kokki Jyrki Tsutsusen ja äänitaiteilija Tatu Rönkön uusi yhteistyö, jota voisi luonnehtia kokeelliseksi illalliseksi, tilataideteokseksi ja kollektiiviseksi maku- ja äänimaailmojen meditaatioksi.

Kyseessä on illallinen, jossa länsimaiset syömiseen liittyvät normit ja etiketit on käännetty päälaelleen. Miksi? Koska syöminen on aistillisesti moniulotteinen ja tilassa tapahtuva elämys, jossa maku-, kuulo-, tunto- ja hajuaistit ansaitsevat tulla herkistetyiksi, hämmennetyiksi, avatuiksi ja nivotuiksi yhteen. Haluamme siis sukeltaa syvälle ja tuoda uusia näkökulmia nautiskeluun.

Lue lisää täältä.

 

11.7. Marion Melnik

Sopraano Marion Melnik esiintyy ainutlaatuisen pop up konsertin merkeissä, jonka ohjelmisto koostuu maailman tähtien kuten Sarah Brightman, Andrea Bocelli, Josh Groban lauluista ja kuuluisista melodioista ympäri maailmaa oopperasta musikaaleihin, Celine Dionista Abbaan. Taianomainen ilta, loisteliaan laulajan tulkitsemana, joka tuo yleisölle oman äänensä ja unohtumattomat sävelmät.

Lue lisää täältä.

21.8. Sienestysristeily Pihlajaveden saariston sienimetsiin

Lähde Saimin ja sieniasiantuntijan Jarkko Korhosen matkaan tutustumaan Saimaan saariston sienimetsien aarteisiin. Reitti  suuntautuu Savonlinnan eteläiseen saaristoon, Kesamonsaaren, Kokonsaaren ja Laukansaaren maisemiin. Päivän aikana tutustutaan eri sienilajeihin.

Lue lisää täältä.

22.-23.8.2020 Sieniviikonloppu Sami Tallbergin tahtiin

Syksyn ensimmäinen sieniviikonloppu – tämän viikonlopun jäljiltä sormesi syyhyävät vasta aluillaan olevan sienisyksyn syövereihin! Ohjaajina toimivat huippuasiantuntijat Jarkko Korhonen ja Tea Von Bonsdorff. Viikonlopun aikana pääset tutustumaan myös villiruokaspesialisti Sami Tallbergin näkökulmaan sienet ravintonamme.

Lue lisää täältä.

24.-28.8.2020 Sienineuvojakoulutus LOPPUUNMYYTY

Kovasti kysytty sienineuvojakoulutus tulee taas Hotelli Punkaharjulle ja sopii mainiosti sieniharrastajille tai -ammattilaisille, jotka haluavat syventää tietoaan ruokasienistä, niiden poimintatekniikasta, käsittelystä, säilönnästä ja myynnistä sekä oppia tuntemaan vaarallisimmat myrkkysienet. Kurssin hyväksytysti suoritettuasi saat sienineuvojan tutkinnon. Opettajina toimivat Suomen parhaimmisto: Jarkko Korhonen ja Lasse Kosonen.

Lue lisää täältä.

28.8. Sienestysristeily Pihlajaveden saariston sienimetsiin

Lähde Saimin matkaan tutustumaan Saimaan saariston sienimetsien aarteisiin. Reitti  suuntautuu Savonlinnan eteläiseen saaristoon, Kesamonsaaren, Kokonsaaren ja Laukansaaren maisemiin. Päivän aikana tutustutaan eri sienilajeihin.

Lue lisää täältä.

29.-30.8.2020 Suomen Luonnon päivän sieniviikonloppu

Syksyn toinen sieniviikonloppu. Ohjaajina toimivat huippusuositut asiantuntijamme Jarkko Korhonen ja Lasse Kosonen. Viikonlopun aikana tutustutaan metsien monipuolisiin aarteisiin, perehdytään sienten käyttöön ja opetellaan tunnistamaan myös harvinaisempia ruokasieniä.

Lue lisää täältä.

11.-13.9. Lumoudutaan luonnosta

Syyskuun joogaviikonlopun aikana pidetään jalat tukevasti maassa, mutta pää pilvissä. Nautitaan yhdessäolosta, opitaan lempeyttä omaa kehoa ja mieltä kohtaan ja pidetään huolta itsestämme. Kuunnellaan hiljaisuutta ja ihan vain ollaan syksyisen harjun hellässä sylissä.

Lue lisää täältä.

12.9. Aino Venna

Pariisissa viime vuosina viihtynyt artisti Aino Venna keikkailee syyskuussa jälleen Suomessa. Venna on aina viehättynyt valon ja varjon taitekohdista ja johdattaa tulevilla keikoilla yleisön vielä varjoisimmille vesille. Esitystaiteen parissa maailmaa viimevuosina tiuhaan kiertänyt muusikko uskoo minimalistiseen ilmaisuun, jonka lisäksi kappaleissa on kuultavissa uusia sfäärejä ja lavalla nähdään entistä omaäänisempi tulkitsija.

Lue lisää täältä.

18.9.2020 Metsänhenki Hotelli Punkaharjulla

Metsänhenki tarina!

Metsänhenki tarina nyt videona! Kuvaaja; Silja Minkkinen!@Silja MinkkinenSILJA FILMAA

Gepostet von Metsänhenki am Montag, 10. September 2018

Lue lisää täältä.

18.9. Sienestysristeily Pihlajaveden saariston sienimetsiin

Lähde Saimin ja sieniasiantuntijan Jarkko Korhosen matkaan tutustumaan Saimaan saariston sienimetsien aarteisiin. Reitti  suuntautuu Savonlinnan eteläiseen saaristoon, Kesamonsaaren, Kokonsaaren ja Laukansaaren maisemiin. Päivän aikana tutustutaan eri sienilajeihin.

Lue lisää täältä.

19.-20.9.2020 Supersieniviikonloppu

Tämä on viikonloppu, johon kannattaa lähteä jo perjantaina osallistumalla sieniristeilylle Saimaalle ja Jyrki Tsutsusen Metsänhenki-illalliselle. Syksyn viimeisen sieniviikonlopun ohjaajina toimivat huippusuositut asiantuntijamme Jarkko Korhonen ja Lasse Kosonen.

Lue lisää täältä.

23.10. Heikki Salo ja Tuija Rantalainen – kaksi tarinan kertojaa

Lokakuussa Hotelli Punkaharjulla tunnelmoidaan loistavan musiikin ja inspiroivien esiintyjien seurassa kun Heikki Salo ja Tuija Rantalainen saapuvat harjulle.

Lue lisää täältä.

23.-25.10. Johanna Oraksen maalauskurssi

 

Suosittu Johanna Oraksen maalauskurssi järjestetään jälleen Hotelli Punkaharjulla.
Kurssilla pääset tutustumaan öljyvärimaalauksen saloihin taidemaalari Johanna Oraksen ohjaamana. Varaa paikkasi pian, sillä paikkoja on rajoitetusti!

Lue lisää täältä.

9.12. Jarkko Tamminen Kuuleeko Punkaharju?- imitaatioshow HUOM! Uusi ajankohta

Jarkko Tammisen Kuuleeko Punkaharju -show on siirretty torstailta 30.4.2020 keskiviikolle 9.12.2020 Covid-19 epidemian vuoksi.

Jarkko Tammisen ”Kuuleeko Punkaharju?” -imitaatioshow rantautuu keskiviikkona 9.12.2020 Punkaharjulle.

Esitys koostuu sekä puhe- että lauluimitaatioista. Lavalla nähdään ja kuullaan imitaatioita Sauli Niinistöstä Kimi Räikköseen ja Lauri Tähkästä Paula Koivuniemeen.

Illan aikana käydään läpi ajankohtaisia aiheita ja myös paikalliset “kuuluisuudet” saavat osansa, kun hahmot ottavat esille paikkakunnalla puhuttavia asioita.

Lue lisää täältä.