1.-3.4.2022 Lauri Eriksson – Valokuvan viikonloppu

Hotelli Punkaharju järjestää valokuvan viikonlopun yhdessä Lauri Erikssonin kanssa Punkaharjun inspiroivassa kansallismaisemassa, joka on innoittanut suomalaisia taiteilijoita ja intellektuelleja jo vuosisatojen ajan.

***

Tänään jokaisella on puhelimessaan kamera, mutta mistä valokuvauksessa on lopulta kyse? Miten tehdä valokuvista puhuttelevia teoksia? Millaisia ovat valokuvan suomat lukuisat tekniikat ja mahdollisuudet? Kuinka tallentaa paikan ja hetken ainutlaatuinen ja intiimi kokemus? Millaisia taidehistoriallisia ajattelutapoja voisin itse hyödyntää omissa valokuvissani?

Viikonlopun aikana tutustut valokuvan työpajassa maiseman kuvaamiseen saloihin valokuvaaja Lauri Erikssonin johdatuksella. Kurssi sopii niin aloittelevalle kuin jo pidemmälle ehtineelle valokuvan harrastajalle. Viikonlopun aikana tutustutaan digitaalisen valokuvauksen lisäksi myös vaihtoehtoisiin tekniikoihin, kuten Polaroid-kuvaukseen ja neulanreikäkameralla valottamiseen.

Valokuvaaja Lauri Erikssonin teoksissa vuorottelevat muotokuvat, maisemat ja arkistodokumentit. Modernin elämän haurastuminen ja taidehistorian eurooppalainen perinne toimivat Erikssonin työskentelyn innoittajina. Lauri Eriksson on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla. Erikssonilta on ilmestynyt valokuvakirjat Suomi Pictures ja Bitter & Sweet sekä muinaisesineitä käsittelevä kuvateos Hirvenvasa ja kerjäläinen ja uusimpana Sumunhimmeä maisema – Polaroideja lähiluonnosta (2021). Lauri Eriksson on valmistunut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi ja hän valmistelee parhaillaan väitöskirjaa Helsingin yliopiston Historian ja kulttuuriperinnön tohtoriohjelmassa.

Viikonlopun aloitus on perjantaina n. klo 16:00. ja lopetus sunnuntaina n. klo 14:00. Tarkka aikataulu lähetetään osallistujille kaksi viikkoa ennen viikonlopun alkua.

Tule tekemään ikimuistoisia valokuvia ja syventämään valokuvaajan taitojasi kevättalven harjulle!

Otathan mukaasi oman kamerasi ja muut valokuvaamiseen tarvitsemasi välineet sekä säänmukaisen varustuksen ulkoilua varten.

***

Hinnat:
1hh 550 €
2hh 490 €/hlö
2hh yhdelle  650 €
Sviitti 550 €/hlö
Sviitti yhdelle 790 €
Lisävuode 390 €/hlö

Ilman majoitusta 350 €/hlö

Hinnat sisältävät viikonlopun ohjelman, majoituksen, ruokailut (aamiaiset, välipala, 2 x lounas, 2 x illallinen) sekä saunan kerran päivässä.
Varaa paikkasi myös Minttu sekä Ville näytökseen lauantaina 2.4. (kurssilaisille lipun hinta 39 €)

Valokuvan  viikonlopun varauksiin ja peruutuksiin sovelletaan Hotelli Punkaharjun teema- ja tapahtumapakettien erityisiä peruutusehtoja.

 ***

Varaukset ja tiedustelut:
015 511 311