22.7.2021 Jussi Makkonen ja Nazig Azezian – Argentiinalaiset tangot ja suomalaiset valssit LOPPUUNMYYTY

***

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian tulkitsevat heinäkuisessa illassa tulisia tangoja ja viehättäviä valsseja. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 -vuotta argentiinalaisen tangotaituri Astor Piazzollan syntymästä. Yksi hänen rakastetuimmista sävellyksistään on uhmakas Libertango, joka kuullaan myös konsertissa. Rakastetuista suomalaisista valsseista Hotelli Punkaharjulla soi sellolla ja pianolla muun muassa Oskar Merikannon hurmaava Kesäillan valssi.

Konserttikiertueet, luennot ja mestarikurssit ovat vieneet sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin useisiin Euroopan maihin sekä Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat konsertoineet kahdesti vuodessa. Makkonen ja Azezian ovat tulleet tunnetuksi myös laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. He ovat kuvanneet viime vuosina useita musiikkivideoita Ainolassa, Keravalla sekä Pohjois-Karjalassa mm. Sibeliusten häämatkakohteessa Monolan aitalla Lieksassa. Klassista musiikkia laajalle yleisölle tunnetuksi tekevät videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatuksellisessa työssä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi lasten kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musiikkikasvatustyöstä Suomen kouluissa. Vuonna 2017 Makkonen ja Azezian vastaanottivat platinalevyn Soiva metsä -kirjan mukana olevasta levystään ensimmäisenä suomalaisena kamarimusiikkilevynä.

Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano

***

Illan aikataulu
klo 19 kolmen ruokalajin illallinen
klo 21 konsertti

Hinta: 79€, sisältäen kolmen ruokalajin illallisen ja konsertin
Saavuthan paikalle hyvissä ajoin.

***

Varaukset ja tiedustelut:
+358 15 511311