28.5.2022 Lavarunoklubi: Harri Hertell, Nihkee Akka, Heli Laaksonen

Hotelli Punkaharjun lavarunoillassa kuullaan suomalaisen lavarunokulttuurin pioneria Harri Hertelliä yhdessä Pohjoismaiden Poetry Slam – mestari Nihkee Akka sekä kirjailija – runoilija – sanamaija Heli Laaksosen kanssa.

Runoilija Harri Hertell 02.11.2021. Compic/Kimmo Brandt

***

Vilpittömyyden, yhteiskunnallisuuden, lempeyden ja luonnon täyteisestä sanataiteesta vastaa Pohjoismaiden Poetry Slam -mestari Nihkee Akka yhdessä suomalaisen lavarunokulttuurin pioneerin Harri Hertellin kanssa. Nihkeen Akan ja Hertellin lisäksi illan aikana kuullaan myös murrerunoista tunnettua kirjailija-runoilija Heli Laaksosta.

Lämpimästi tervetuloa runouden ja ruoan äärelle! 

Heli Laaksonen
Heli Laaksonen on runoilija, lavaesiintyjä, luonto- ja ympäristöalan opiskelija, joka kirjoittaa parhaillaan luonnosta hurmioitunutta tietokirjaa. Syntynyt Turussa, asuu Rauman Lapissa 150-vuotiaassa talossa, on kaksikielinen (lyhkäst ja pitkä suame), rakastaa kirjoja, värejä ja sammaleita.

Nihkee Akka
Lavarunoilija Jonna Nummela aka Nihkee Akka on sekä Suomen että Pohjoismaiden Poetry Slamin mestari. Hänelle lavarunous on yhteiskunnan ovien potkimista sisään ja esiintyminen hetkessä syntyvän yhteyden hakemista. Riimit, huumori ja omakohtainen kantaaottavuus luovat teksteihin sekä terää että turvapaikkoja. Nummela on hiljattain muuttanut Kerimäelle vanhaan kouluun.

Harri Hertell
Harri Hertell (s.1985) on helsinkiläinen runoilija, spoken word –artisti, DJ ja kulttuurituottaja (AMK). Hertell on kirjoittanut kuusi runoteosta, joista tuorein Kaikki tunteet sallittuja (Enostone, 2020) sai innostuneen vastaanoton mm. Helsingin Sanomissa.  Hertellin seitsemäs runokirja Tiedän sen olevan rakkautta julkaistiin helmikuussa 2022. Hertellin viimeaikaiset runot ovat käsitelleet erityisesti vanhemmuuta sekä länsimaisen ihmisen luontosuhdetta. Vuonna 2021 Hertellille myönnettiin Uudenmaan taidepalkinto.

Hertellin runoja on käännetty useille kielille ja hänen tekstejään on julkaistu lukuisissa antologioissa sekä kirjallisuuslehdissä. Hertell on myös julkaissut neljä spoken word -äänitettä sekä useita puhemusiikkisinglejä.

Parhaillaan Hertell keikkailee aktiivisesti ja järjestää lavarunotapahtumia freelancerina. Tämän lisäksi työn alla on kaksi eri runokirjaa, joista toinen, lapsille suunnattu Absurdit aakkoset, julkaistaan keväällä 2022. Vuonna 2017 Savukeidas julkaisi Hertellin ensimmäisen tietokirjan, Lavaruno-oppaan, joka käsittelee laajasti suomalaista lavarunokulttuuria. 

***

Aikataulu:
18:30 kolmen ruokalajin illallinen
20:00 maistelulautanen
21:00 Showtime

Liput:
79 € / hlö, sisältäen kolmenruokalajin illallisen ja lipun
49 € / hlö, sisältäen maistelulautasen ja lipun

***

Varaukset ja tiedustelut: 
+358 15 511 311