6.8. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian – Ranskalainen ilta

***

Hotelli Punkaharjulla tunnelmoidaan elokuussa ranskalaisen musiikin ja kulttuurin parissa. Ranskalainen ilta -konsertin sävelet ja tarinat vievät yleisön viehkeään Pariisiin ja maaseudun lumoaviin maisemiin. Illan aikana kuullaan musiikkia mm. Claude Debussyltä, Camille Saint-Saënsiltä, Gabriel Faurélta ja Jules Massenet’lta. Yleisö pääsee myös nauttimaan upean menun kanssa ranskalaisia viinejä Mauno Rovamaan opastuksella sekä sukeltamaan Saimi Hoyerin mallin uraan Pariisiin liittyvien muistojen kautta.

Konserttikiertueet, luennot ja mestarikurssit ovat vieneet sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin useisiin Euroopan maihin sekä Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat konsertoineet kahdesti vuodessa. Makkonen ja Azezian ovat tulleet tunnetuksi myös laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. He ovat kuvanneet viime vuosina useita musiikkivideoita Ainolassa, Keravalla sekä Pohjois-Karjalassa mm. Sibeliusten häämatkakohteessa Monolan aitalla Lieksassa. Klassista musiikkia laajalle yleisölle tunnetuksi tekevät videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatuksellisessa työssä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi lasten kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musiikkikasvatustyöstä Suomen kouluissa. Vuonna 2017 Makkonen ja Azezian vastaanottivat platinalevyn Soiva metsä -kirjan mukana olevasta levystään ensimmäisenä suomalaisena kamarimusiikkilevynä.

***

Illan aikataulu

19:00 4 rkl illallinen by Sami Tallberg

21:00 konsertti

Hinta. Liput 89€, sisältäen kolmen ruokalajin illallisen ja konsertin, viinipaketti 39€

Saavuthan paikalle hyvissä ajoin

***

Varaukset ja tiedustelut:
+358 15 511311