Teemaristeilyt

Vielä sata vuotta sitten vesiyhteydet Saimaalla olivat maantieyhteyksiä parempia. Nykyään pääset nauttimaan Saimaan kauniista maisemista teemaristeilyillä. Toteutamme yhteistyökumppaneidemme kanssa villiyrtti-, sieni-, norppa- ja höyrylaivaristeilyjä.

Sieni- ja villiyrttiristeily 20.5.2022

Hotelli Punkaharju ja Savonlinna-Risteilyt ovat järjestäneet suosittuja sieniristeilyjä Saimaan saariston arvokkaisiin sienimetsiin jo vuodesta 2016 alkaen.

Tänä vuonna pääset jo keväällä Saimin ja sieniasiantuntijan Jarkko Korhosen matkaan tutustumaan Saimaan saariston villiyrtti- ja sienimetsien aarteisiin! Risteily, jonka kesto on n. 6,5 tuntia, sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmille, koska ryhmät jaetaan osallistujien osaamistason mukaan. Aloittelijoille on oma ryhmänsä kuin myös kokeneemmille sienestäjille.

Lue lisää kevään villiyrtti- ja sieniristeilystä!

Sieniristeilyt elo-syyskuussa 2022

Hotelli Punkaharju ja Savonlinna-Risteilyt ovat järjestäneet suosittuja sieniristeilyjä Saimaan saariston arvokkaisiin sienimetsiin jo vuodesta 2016 alkaen. Suuren kysynnän vuoksi vuonna 2022 risteilyjä järjestetään neljä kertaa, perjantaisin 19.8.,  26.8., 9.9. ja 16.9.2022. Kahdella risteilyistä (26.8. ja 16.9.) on mukana myös englannin ja italiankieliset oppaat.

Oppaina toimivat biologi ja sienikirjailija Jarkko Korhonen ja Hotelli Punkaharjun yrittäjä ja intohimoinen sienestäjä Saimi Hoyer. Risteilyn kesto on noin 6,5 tuntia ja se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmille sienestäjille, koska ryhmät jaetaan osallistujien osaamistason mukaan. Asiantuntijat kertovat sienistä ja siirtymissä saarien välillä on aikaa keskustelulle sekä kysymyksille.

Lue lisää syksyn sieniristeilyistä!

Norpparisteilyt toukokuussa 2022

Yllä olevalla videolla pääset norpparisteilyn tunnelmaan. SavonlinnaRisteilyt järjestävää risteilyitä saimaannorpan kotivesille Pihlajavedelle, jossa tutustumme saimaannorpan elämään sen omassa elinympäristössä Juha ”Norppa” Taskisen, Elina Enhon tai Meeri Koivuniemen kertomana ja norppahavainto on iloinen lisä risteilyohjelmassa. Risteilyjä järjestetään toukokuussa seitsemänä päivänä: 14.5., 15.5., 21.5., 22.5., 26.5., 28.5. ja 29.5. Kaikkina päivinä risteilyjä järjestetään kaksi: lähdöt kello 10 ja kello 15.

Lue lisää norpparisteilyistä!