Saimaan Taideluola Retretin uusi nousu jatkuu vahvana vuonna 2022. Punkaharjun lumoavassa luolassa on saatu mittavat saneeraustyöt jo pitkälle ja kesäkuussa Retretissä päästään käynnistämään ympärivuotinen näyttelytoiminta, sekä avaamaan osa kahvila- ja ravintolapalveluista.

Saimaan Taideluola Retretin vuoden 2022 päänäyttely ”Jäätikön arvoitus” vie kävijät muinaisen maailman maisemiin, maapallon tarinan äärelle. Mammuttien ja esi-isiemme aikakausi herää luolastossa henkiin modernin teknologian keinoin: mm. katsojia ympäröivien suurien projisointien ja hologrammiverkkoihin heijastettavien hahmojen avulla. Digitaalisen osuuden luovassa suunnittelussa päävastuu on helsinkiläisellä Zoan Oy:llä.

 

Luolaston näyttelyn lisäksi maanpäällisessä Kulttuuripuistossa ja näyttelytiloissa avautuu kesän alussa uudet kokonaisuudet. Myös Kulttuurikahvila Mutteri, sekä suuren suosion viime kesänä saanut Ulkoravintola Loimu palvelevat kesäkuun alusta lähtien.

 

Kulttuuripuisto on asiakkaille maksutonta aluetta. Luolaston näyttely on pääsymaksullinen. ”Jäätikön arvoitus” on nähtävillä 1.6.2022-8.1.2023. Kesä-elokuussa Retretti on avoinna päivittäin klo 10-18. Syyskuusta eteenpäin näyttelyt ovat avoinna ainakin tiistaista sunnuntaihin.

 

Vuoden 2022 aikana luolaston remontointia jatketaan vielä konsertti- ja ravintolasalin alueella. Niiden saneerauksen arvioidaan kestävän ainakin loppuvuoteen saakka. Luolan uudistettu tapahtuma-areena jylhässä Kalliosalissa mahdollistaa tapahtumat jopa 1200 hengelle. Uusi luolaravintola puolestaan pystyy palvelemaan suurissa yritys- ja yksityistilaisuuksissa jopa 350-400 asiakasta.